Sähkötarjous

Sähkövertailu - Sähkötarjous

Sähkötarjoukset – Kiinnitä huomiota näihin asioihin

Haluaisitko säästää sähkölaskussa? Jos vastasit myöntävästi, olet tullut oikeaan paikkaan. Puhelinliittymän tavoin myös sähkö kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin. Tässä artikkelissa kerromme, mistä sähkön hinta koostuu ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon sähköntoimittajia vertaillessa.

Miksi vain harvat kilpailuttavat sähkön?

Suomalaiset ovat luottavaista kansaa. Sähkön tapauksessa se yleensä tarkoittaa sitä, että suomalaiset uskovat myyjien lupauksiin markkinoiden edullisimmasta sähkösopimuksesta. Tämä uskomus johtaa siihen, ettei sopimusta katsota tarpeelliseksi kilpailuttaa säännöllisin väliajoin.

Vain harvat ihmiset kilpailuttavat sähkösopimuksen säännöllisesti. Nämä ihmiset säästävät rahaa, mutta toki he käyttävät kilpailutukseen myös aikaansa. Seuraavassa kerromme, miksi sähkön kilpailuttaminen on todellakin kannattavaa ja helppoa kaikille suomalaisille.

Mistä sähkön hinta koostuu?

Sähkön hinta koostuu kolmesta komponentista: sähköenergian hinnasta, siirtopalvelun hinnasta ja veroista. Jos katsot sähkölaskuasi, saatat huomata, että varsinaisen sähköenergian ja sen siirron hinta ovat lähes yhtä suuret. Toisinaan siirto maksaa jopa enemmän kuin itse sähkö. Tämä tosiasia on tärkeää ottaa huomioon myös edullisinta sähkötarjousta etsiessäsi.

Viisi syytä säästää sähköä

On olemassa lukuisia syitä, miksi sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa. Meidän mielestämme tärkeimmät ovat seuraavat syyt:

  1. Jos haluat säästää jostakin pakollisesta kulusta, sähkösopimuksen kilpailuttaminen on järkevä vaihtoehto. Jos siis haluat säästää rahaa, kilpailuta sähkö. Sillä tavalla voit säästää melko pienessäkin kotitaloudessa jopa satoja euroja vuositasolla.
  2. Sopimuksen siirtäminen yritykseltä toiselle ei ole niin vaikeaa kuin luulit. Paperityöt hoidetaan yleensä puolestasi, eikä sinulle myöskään koidu minkäänlaisia kustannuksia sopimuksen muuttamisesta.
  3. Kilpailuttaminen on yleensä täysin ilmaista, eikä sinun tarvitse maksaa senttiäkään siitä, että säästät parhaimmillaan satoja euroja vuodessa sähkölaskussasi. Kilpailevien tarjousten pyytäminen ei myöskään sido sinua mitenkään. Ei siinäkään tapauksessa, että et halua muuttaa nykyistä sopimustasi.
  4. Suurin osa kotitalouksista, yli 90 prosenttia, löytää edullisimman sähkösopimuksen internetin avulla. Suurella todennäköisyydellä tämä koskee myös sinua.
  5. Vertailu vie aikaasi vain muutaman minuutin, ei yhtään sen enempää. Usein ihmiset luulevat, että vertailuun kuluu tunteja aikaa. Käyttämällä valmista sähkövertailua säästät parhaimmillaan satoja euroja jopa minuuteissa.

Suomen halvin sähkötarjous

Suomen halvin sahkotarjousMistä sitten tiedät, kuinka paljon sähköstä ja siirrosta kannattaa maksaa? Kysymys ei ole helppo, mutta jonkinlaisia suuntaviivoja on jokseenkin helppo piirtää. Tavallisen kuluttajan sähkölasku harvoin kipuaa kuukausitasolla satoihin euroihin, ellei asunnossa ole sähkölämmitys. Lämmityksen osuus sähkölaskusta voi nimittäin olla merkittävä. Tyypillisesti kuukausittainen sähkölasku kohtuullisen kokoiselle asunnolle on joitakin kymmeniä euroja kuukaudessa. Jos epäilet, että maksat sähköstä tai sen siirrosta liikaa, aloita edullisemman sopimuksen etsiminen heti.

Mistä parhaat tarjoukset löytää?

Sähkölasku poikkeaa puhelinlaskusta erityisesti siinä, että sähköntoimittajien määrä on liittymäkauppiaita suurempi. Nettiympäristössä informaatiota on kuitenkin tarjolla niin valtavat määrät, että on ymmärrettävää, että moni kokee epävarmuutta yrittäessään löytää juuri niitä parhaita tarjouksia.

Eräs vaihtoehto on tutustua eri yritysten hinnoitteluihin ja etsiä tarjouksia suoraan sähköyritysten nettisivuilta. Tämä vaihtoehto on kuitenkin yleensä melko hidas, ja yleensä aina näppärämpi vaihtoehto onkin käyttää valmista vertailupalvelua, joka etsii kaikki sinulle sopivat sopimusvaihtoehdot samaan listaukseen. Vertailusta näet helposti kaikki sopimuksen tärkeimmät ominaisuudet ja voit vertailla eri palveluntarjoajia ja eri sopimustyyppejä helposti toisiinsa.

Sähkösopimuksen kilpailuttamiselle ei ole asetettu rajoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kilpailuttaa sopimuksesi milloin haluat. Muista kuitenkin, että jos nykyinen sopimuksesi on määräaikainen, et voi vaihtaa sähkönmyyjää ilman erityistä syytä. Aina sopimuksen muuttaminen kesken määräaikaisen sopimuksen ei välttämättä ole mahdollista.