Nettiliittymä

Valoo Netti S - 100/100 Mbit/s - 29,90 €/kk

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle. *6kk jälkeen 39,90 €/kk

Valoo Netti M - 500/500 Mbit/s - 34,90 €/kk

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle. *6kk jälkeen 44,90 €/kk

Valoo Netti L - 1000/1000 Mbit/s - 39,90 €/kk

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle. *12kk jälkeen 49,90 €/kk

Valoo Netti XL - 2000/2000 Mbit/s - 59,90 €/kk

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle. *24kk jälkeen 79,90 €/kk

Laajakaista - Nettiliittymä

Nettiliittymien vertailu

Kerromme tässä artikkelissa erilaisista nettiliittymistä sekä niiden vertailusta. Vertailemalla nettiliittymien hintoja voit säästää useita kymppejä, joten artikkelin vinkit kannattaa napata talteen!

Nettiliittymä löytyy lähes jokaisesta kodista

Nettiliittymällä tarkoitetaan joko mobiililaitteeseen hankittavaa internetliittymää, tai sitten sillä voidaan tarkoittaa kotiin hankittavaa kiinteää liittymää. Kiinteä tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että liittymä ja data tulevat kiinteää kaapelia pitkin maan alla suoraan taloon. Mobiililaitteiden nettiliittymissä data kulkee langattomasti tukiasemien kautta.

Nettiliittymiä on kuitenkin varsin laaja kirjo ja liittymiä tarjoavia operaattoreitakin on markkinoilla useita. Mistä sitten tietää mikä on juuri se itselle sopivin liittymä, joka täyttää omat tarpeet kaikista parhaiten? Onneksi netistä löytyy useita valmiita vertailusivustoja, joilla voit vertailla kätevästi eri nettiliittymien hintoja keskenään. Helpoiten laajakaistojen vertailu onnistuu kuitenkin meidän sivustomme vertailun avulla.

Telia nettiliittymät

Telia tarjoaa useita erilaisia laajakaistapaketteja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Olitpa sitten satunnainen netissä surffaaja tai suoratoistopalveluita ahkerasti käyttävä henkilö, löytyy sinulle varmasti valikoimasta sopiva liittymä. Osalle ihmisistä voi olla tärkeää, että Telian juuret juontavat varsin pitkälle taaksepäin. Sitä pidetään luotettavana internetyhteyksien tarjoajana. Telia toimi aiemmin Suomessa nimellä Tele, joka oli ensimmäinen teleoperaattori kännykkäverkossa.

Telia on nimennyt liittymänsä Rajaton 450 M, Rajaton Lite 100 M sekä Rajaton Lite 0,2 M. Nimistä käy ilmi kyseisen liittymän maksiminopeus. Ensimmäinen on kaikista nopein liittymä, jolloin data virtaa mobiililaitteeseen maksimissaan 450 Mb/s nopeudella. Tämä riittää erittäin hyvin suoratoistopalveluiden katselemiseen tai musiikin kuunteluun. Myös nettipelit onnistuvat varsin hyvin, eikä viiveitä pitäisi esiintyä. Tämä on ahkeran netin käyttäjän valinta.

Lisäksi kaikkiin liittymiin sisältyy rajattomasti datan käyttöä kotimaassa, mutta muissa EU-maissa datapakettiin kuuluu dataa suurimmasta pienimpään 2-20 Gt/kk. Myös hinnoissa on varsin suuri jakauma. Kallein Rajaton 450 M liittymä maksaa käyttäjälle lähes 40 euroa kuukaudessa, mutta Rajaton Lite 100 M riittää varmasti useimmille netin käyttäjille. Sen hinta on 24,90 euroa/kk. Halvin liittymä on tarkoitettu kodin älylaitteisiin ja sen hinta onkin selvästi halvempi, 6,90 euroa/kk.

Elisa nettiliittymät

Elisa tarjoaa nettiliittymiä Saunalahti – brändin alla, jonka yhtiö hankki joitain vuosia sitten. Elisa tarjoaa käyttäjille 4 erilaista nettipakettia ja ne ovat nimeltään Ultra, Premium+, 4G Super sekä Mini. Näissäkin on sama periaate kuin edellä mainituissa Telian liittymissä. Halvin näistä on Mini, joka on tarkoitettu kodin älylaitteiden ohjaukseen, kun muut ovat varsinaisia mobiililaitteen laajakaistoja. Nopein näistä on Ultra, joka yltää jopa 600 Mb/s nopeuteen, mutta sen hintakin on näistä kallein. Käyttäjä joutuu kaivamaan kukkaroaan joka kuukausi 44,90 euron verran.

Peruskäyttäjälle riittää varsin hyvin halvemmat Premium+ tai 4G Super. Näiden hinnat ja nopeudet ovat lähellä toisiaan, ja jokainen voi itse miettiä haluaako hieman nopeamman netin vähän suuremmalla kuukausihinnalla. Hinnat ovat 34,90 sekä 29,80. Nopeudet taas ovat 300 Mb/s ja 100Mb/s.

DNA nettiliittymät

DNA tarjoaa varsin monta erilaista mobiililaajakaistaa. Käyttäjän kannattaakin vertailla tarkkaan, mikä näistä on paras mahdollinen omiin tarpeisiin. DNA on nimennyt liittymät seuraavasti: DNA Matkanetti 4G Max, DNA Matkanetti 4G Super, DNA Supernetti 4G, DNA Dataprepaid, DNA Laitenetti sekä DNA Tablettinetti 4G. Näistä kolme ensin mainittua ovat varsinaisia älypuhelimeen tarkoitettuja liittymiä, joiden nopeudet vaihtelevat verkon maksiminopeudesta 150 Mb/s nopeuteen.

DNA ei ole ilmoittanut, mikä on sen verkon maksiminopeus, mutta voidaan kuvitella, että se on varmasti jossain 500 Mb/s vaiheilla. Hinnoittelu alkaa 44,90 euron kuukausimaksusta madaltuen Supernetin 24,90 euron hintaan. Muut liittymät on tarkoitettu kodin älylaitteille tai satunnaiseen netin selaamiseen tabletilla. Lisäksi DNA tarjoaa prepaid-liittymän, jossa käyttäjälle ei tule erillistä laskua, vaan hän voi ladata liittymään saldoa tarpeen mukaan. Mobiililaajakaistoja löytyy siis joka lähtöön, ja helpoiten laajakaistojen vertailu onnistuu sivustomme vertailun avulla.