Hotellihaku

 

Hotellit - Hotellihaku

Säästä aikaa vertailemalla hotelleja

Oletko lähdössä matkalle, mutta hotellivaraus on vielä tekemättä? Haluatko löytää edullisimman hotellin? Jos vastasit myöntävästi, olet juuri oikeassa paikassa. Tällä sivustolla nimittäin kerromme, miten voit säästää aikaa vertailemalla hotelleja. Kerromme lisäksi, mitä tekijöitä kannattaa ottaa vertailussa huomioon. Sivustomme hotellivertailun avulla löydät tarpeitasi vastaavan hotellin helposti ja nopeasti.

Hotellihaku säästää aikaa ja vaivaa

On tärkeää, että valitset juuri sinun matkallesi sopivimman majoitusvaihtoehdon. Lähes kaikissa kaupungeissa on tarjolla useita hotelleja ja lisäksi monia muitakin vaihtoehtoja, joten on tärkeää, että löydät ominaisuuksiltaan juuri itsellesi sopivan vaihtoehdon. Etsitpä sitten ylellistä viiden tähden hotellia tai vaatimattomampaa majapaikkaa, löydät varmasti tarpeitasi ja budjettiasi vastaavan majapaikan, kunhan vain olet ajoissa liikkeellä ja hyödynnät saatavilla olevat apuvälineet.

Hotellihuoneelle asetettuihin vaatimuksiin vaikuttaa luonnollisesti ainakin se, mikä on matkasi tarkoitus. Työmatkalaisella voi olla erilaiset tarpeet kuin lomamatkaajalla, ja toisaalta lapsiperheet yleensä etsivät hieman erilaisia kohteita kuin aikuisten omaa aikaa etsivät. Työmatkaajat keskittyvät yleensä työntekoon, eikä ravintoloiden ja viihdetarjonnan merkitys ole niin suuri kuin lomalaisten hotellivalinnassa.

Hotellin valintaan vaikuttavat monet tekijät, esimerkiksi

  • sijainti
  • palveluvalikoima
  • hinta
  • hotellihuoneen koko
  • lisäpalvelut, kuten ravintola ja kylpylä.

Mainituista tekijöistä sijainti on yleensä merkittävin, sillä se vaikuttaa oleellisesti myös hotellihuoneen hintaan. Yleensä kaupunkien keskustoissa hinnat ovat korkeammat, ja laitakaupungilta ja pikkukaupungeista hotellihuoneita saa yleensä edullisemmin. Jos haluat yöpyä laadukkaasti suurkaupungin keskustasta, on sinun oltava myös valmis maksamaan siitä. Jos haluat leppoisaa lomaa ja sinulla on käytössäsi esimerkiksi vuokra-auto, voit säästää majoituksessa ja yöpyä suurkaupunkien ulkopuolella.

Lisäpalveluilla on tärkeä rooli erityisesti lomamatkalaisille. Yleensä aamupala sisältyy hotellihuoneen hintaan, mutta muiden ruokailujen osalta vaihtoehtoja on enemmän. Joidenkin hotellien yhteydessä toimii oma ravintola, kun taas joissakin hotelleissa on vain pieni baari. Mieti siis etukäteen, millaisia palveluja matkaltasi haluat, ja keskity vertaamaan hotelleja, jotka tarjoavat sinulle haluamiasi palveluita.

Varaa hotelli

varaa hotelliErityisesti sesonkiaikoina hotellit ovat täyteen buukattuja, joten hotellivaraus kannattaa tehdä ajoissa, mieluiten kuukausia ennen matkaa. Jos suunnittelet matkaa heinä- ja elokuulle, kannattaa varaus tehdä viimeistään maalis-huhtikuussa. Tämän jälkeen hinta-laatusuhteeltaan parhaat hotellihuoneet on todennäköisesti jo varattu ja sinun täytyy tyytyä huonompiin vaihtoehtoihin. Nopeus on siis valttia tässäkin asiassa! Ennen varauksen tekemistä kannattaa kuitenkin perehtyä hotellin peruutusehtoihin, jotta varmasti tiedät, millä ehdoilla voit peruuttaa jo tehdyn varauksen. Sama koskee tietysti myös lentoja ja mahdollisia muita matkustustapoja.

Hotellivaraus

hotellivarausHotellin varaaminen vertailusivuston kautta on helppoa, sillä pääset sivustolta suoraan hotellin omalle sivulle tekemään varausta. Varausta tehtäessä on tärkeää, että tarkistat antamasi tiedot huolellisesti. Väärään ajankohtaan tehty varaus ei nostata lomamieltä ja varauksen muuttaminen myöhemmin voi olla hankalaa tai siihen voi sisältyä odottamattomia kustannuksia. Yleensä suosituimmat hotellit varataan täyteen sesonkiaikoina, kuten kesäaikaan ja jouluna, joten voi myös käydä niin, ettet saa enää haluamallesi ajankohdalle toivomaasi hotellihuonetta. Ole siis huolellinen varausta tehdessäsi. Kun olet saanut varausvahvistuksen sähköpostiisi, voit luottaa siihen, että varaus on kirjautunut hotellin järjestelmään.

Kun olet varannut hotellin matkallesi, sinulla on yksi huolenaihe vähemmän ja voit keskittyä matkasi muiden yksityiskohtien suunnitteluun. Ennen hotellivarauksen tekemistä muista kuitenkin vertailla eri vaihtoehtoja. Voit vertailla eri vaihtoehtoja vierailemalla eri hotellien sivustoilla, mutta tämä vaihtoehto on melko työläs ja vie paljon aikaa. Aika on rahaa, joten montaa tuntia ei vertailuun kannata käyttää. Kätevä ja nopea tapa hotellien vertailuun on käyttää valmista vertailusivustoa. Valmiin vertailusivumme avulla löydät tarpeitasi parhaiten vastaavan ja edullisimman hotellin helposti ja nopeasti.