Sähkövertailu: Puolueeton sähkön hintavertailu kannattaa!

Sähkövertailu kannattaa!

Katso vertailu ilman rekisteröitymistä tästä

Vertaahinta.com auttaa sinua vertailemaan hotellit, lennot, laajakaistat, lainat, lehtitarjoukset, puhelinliittymät sekä sähkösopimukset.

> Sähkövertailu

sähkovertailu

Sähkön hintavertailu puolueeton

sähkön hintavertailu puoleetonOlennainen osa jokaisen suomalaisen kodin perusmenoista on tietysti sähkö. Ilman sähköä harva meistä pystyisi suorittamaan päivittäisiä toimiaan, ja siksi sähkön tärkeys osana toimivaa taloutta on kiistaton. Koska kulutamme sähköä päivittäin, olemme myös kiinnostuneista sen hinnasta sekä keinoista, miten oman sähkösopimuksen voisi sovitella mahdollisimman edulliseksi.

Sähkösopimukset

Sähkönmyyjät tarjoavat kuluttajille sähköenergian myyntisopimusta ja siirtosopimusta. Sähkönmyyntisopimuksia voi tarjota mikä vain sähköyhtiö, riippumatta kohteen fyysisestä sijainnista Suomessa. Myyntisopimukset ovat voimassa yleensä toistaiseksi tai määräaikaisesti. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus loppuu irtisanomiseen esimerkiksi yhtiön vaihdon tai muuton vuoksi, siinä missä määräaikainen sopimus loppuu sopimuksen viimeiseen päivämäärään tai muuttoon.

Sähkönsiirtoa tarjoaa aina alueen oma sähköverkko-operaattori. Siirtosopimukset ovat yleensä toistaiseksi voimassa olevia, vaikka siirtosopimuskin on myös mahdollista tehdä määräaikaisena. Jos kyseessä on esimerkiksi uusi asunto, autotalli, toimisto tai mikä tahansa muu paikka, jossa ei ole aikaisemmin käytetty sähköä, sähköverkkoon liittymiseksi asiakkaan tulee myös tehdä sähkönmyyjän kanssa liittymissopimus.

Miten sähkösopimus tehdään?

Sähkösopimuksen teko aloitetaan aina ottamalla yhteyttä sähkönmyyjään. Sähkönmyyjä hoitaa tarvittaessa myyntisopimuksen laadinnan lisäksi muun muassa siirtosopimuksen ja mahdollisen liittymissopimuksen tekemisen, sekä vanhan sähkönmyyntisopimuksen irtisanomisen. Sähkösopimus uuden sähkönmyyjän kanssa tehdään usein kirjallisesti, mutta myös suullinen sopimus on mahdollinen.

Ennen minkä tahansa sähkösopimuksen hyväksymistä sinun tulisi tarkistaa, että sähkönmyyjä tarjoaa sopimuksessa vähintään seuraavat tiedot:

  • Palveluntarjoajan nimi ja yrityksen tarkat yhteystiedot
  • Tarjotun palvelun eli sähkön alkuperää koskevat tiedot ja palvelun laatu
  • Palveluun liittyvät mahdolliset lisäkulut, kuten ylläpitokulut ja avausmaksut
  • Sopimuksen voimassaoloaika, sekä sopimuksen uusimiseen ja päättämiseen sovellettavat ehdot
  • Mahdollisten vahinkotilanteiden korvaukset ja muut hyvitykset, mikäli palvelun laatu ei vastaa asetettuja vaatimuksia
  • Yhteystiedot reklamaation tekoon
  • Kuluttajansuojalakiin sovellettavat tiedot palvelun käyttäjän oikeuksista.

Jos sopimus tehdään suullisesti, ei yllä mainittuja ehtoja tarvitse antaa sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Sähkönmyyjä toimittaa kuitenkin asiakkaalle jälkikäteen kirjallisen vahvistusilmoituksen, jossa tulee käydä ilmi kaikki sopimusehdot.

Sähkön hinta ja sähkön hintavertailu

Sähkösopimuksen tekoon vaikuttaa vahvasti sähkön hinta. Voimmekin siis väittää, että kahdesta annetusta vaihtoehdosta suurin osa tulee todennäköisesti valitsemaan aina edullisemman sähkösopimuksen. Mistä sähkön hinta sitten koostuu, ja miten voimme varmistaa, että löydämme itsellemme parhaimman sähkösopimuksen?

Ennen oikean sähkösopimuksen etsimisen aloittamista meidän tulee ymmärtää, mistä sähkön hinta koostuu. Suomessa sähköntoimituksen hinta muodostuu sähköenergian hinnasta, siirtopalvelun hinnasta sekä sähköenergiaan sovellettavista veroista. Sekä sähköenergiasta että siirtopalvelusta maksetaan arvonlisäveroa. Lisäksi sähkön hintaan sisältyy kuluttajan maksama erillinen sähkövero.

Energian hinta muodostuu sähkön hankinnasta ja sähkönmyyjälle myyntityöstä aiheutuneista kustannuksista. Energian hinta koostuu siis toisin sanoen kiinteästä kuukausimaksusta, sekä itse kuluttajan käyttämästä sähköstä. Normaalisti yksityiskuluttajan sähkölaskusta noin 40–50% koostuu sähköenergiasta, loput tulevat siirtopalvelusta ja veroista.

Siirtopalvelun hinta taas koostuu sähkön kulutuksen mittauksesta, taseselvityksestä eli sähkönmyyjien myymän energiamäärän selvittämisestä, sekä sähkönsiirrosta koituvista kuluista ja ylläpidosta. Energian hinnan tavoin myös siirtopalvelu koostuu kiinteästä kuukausimaksusta, sekä kuluttajan sähkön käytöstä riippuvasta hinnasta. Energiavirasto valvoo siirtohinnoittelua, eli toisin sanoen, siirtopalvelun hintaa ei ole mahdollista kilpailuttaa toisin kuin energian hintaa.

Sähköhintavertailu

sähköhintavertailuEnnen sähkösopimuksen laatimista sähköenergian osuus sähkön kokonaishinnasta on mahdollista kilpailuttaa. Kilpailuttamalla sähkön hinnan, voit siis omalta osaltasi vaikuttaa maksamasi sähköenergian hintaan, sekä käyttämäsi sähkön alkuperään (fossiiliset energialähteet ja turve, uusiutuvat energialähteet tai ydinvoima).

Sähkösopimuksen kilpailuttamiselle ei ole rajoja. Toisin sanoen, jos ensimmäinen kilpailutus ei tuota tulosta, voit myöhemmin kilpailuttaa palvelut uudelleen. Varmista kuitenkin ennen uuden sähkösopimuksen laatimista, että pystyt irtisanomaan vanhan sopimuksen ilman sanktioita, ja että sopimuskausi on päättymässä ennen uuden sopimuksen laatimista.

Sähköhintavertailu takaa sen, että löydät aina itsellesi parhaimman sähkösopimuksen juuri omaan tilanteesi verrattuna. Sähkösopimuksissa on eroja. Sähkön hintojen vertailu auttaa sinua räätälöimään sähkösopimuksen hinnan, sähkön alkuperän sekä sopimusehdot oman elämäntilanteesi mukaan.

Sadat tuhannet suomalaiset eivät kilpailuta sähköään, sillä monelle riittää tieto siitä, että hinta on kohtuullinen. Mutta mikä loppujen lopuksi on kohtuullinen hinta? Sähkön hinnan kilpailuttaminen voi tuoda sähkönkulutuksesta riippuen helposti jopa satojen eurojen säästön esimerkiksi viiden hengen talouteen, suurperheellä säästö voi siis olla jopa tuhat euroa vuodessa! Yksineläjälläkin säästöt yltävät helposti useaan kymmeneen euroon vuodessa, ja tälle rahalle on varmasti käyttöä muihinkin asioihin kuin sähköstä maksamiseen.

Sähkön hintavertailu kannattaa

Sähkösopimusta ei kannata tehdä välttämättä aina suurimman ja tunnetuimman sähkönmyyjän kanssa, sillä maine ei aina takaa palvelun edullisuutta tai edes laatua. Sivustomme kautta sähkön hintavertailu onnistuu puolueettomasti. Saat selville nopeasti usean eri palveluntarjoajan sähkösopimustarjoukset, jolloin pystyt räätälöimään sopimuksen oman tilanteesi mukaan.

Sähkösopimusten vertailussa huomioon otettavia seikkoja ovat sähkön hinnan lisäksi mahdolliset lisäkulut kuten avaus- ja kuukausimaksut, tarjotun sähkön tuotantotapa, sekä määräaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hyvät ja huonot puolet. Sivustomme kautta tämä onnistuu helposti ja nopeasti, jolloin myös oma elämäntilanteesi ja asumismuotosi otetaan vertailussa huomioon.

Suosittelemme sinua tutustumaan siis jo tänään nykyiseen sähkönkulutukseesi ja sähkön hintaan muodostaviin tekijöihin. Sähkövertailu ja sähkösopimusten kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä se on tänä päivänä helppoa ja nopeaa. Sähkön hinnan vertailu onnistuu parhaiten sivustomme vertailulla mukavasti vaikka omalta kotisohvaltasi. Täytä tiedot nopeasti verkossa, ja me hoidamme loput puolestasi!