Liittymävertailu

Puhelinliittymät - Liittymävertailu

Vertaile puhelinliittymiä ja säästä rahaa

Etsitkö uutta puhelinliittymää? Jos vastasit myöntävästi, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa kerromme, miksi liittymiä kannattaa vertailla. Kerromme myös, miten selviydyt vertailusta mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Liittymävertailu ja sen avulla säästäminen

Liittymätyyppejä on tarjolla valtava määrä, ja todennäköisesti yritykset haluavat sinun ostavat mahdollisimman kattavan liittymätyypin. Yleensä tämä tarkoittaa myös hieman korkeampaa hintaa. Mieti tarkasti etukäteen, mitä palveluita liittymääsi tarvitset. Oletko esimerkiksi valmis maksamaan teksti- ja multimediaviesteistä, jos käytät viestimiseen pääasiassa ilmaisia pikaviestintäpalveluja?

On tärkeää tiedostaa, mistä puhelinliittymän hinta koostuu. Seuraavat komponentit ovat tärkeimpiä:

  • Datan hinta ja määrä: Oikeanlaisella, sinulle räätälöidyllä datapaketilla saat aikaan säästöä kaikista helpoiten. Vaikka datapaketteja on muutamista gigatavuista kymmeniin gigatavuihin, ei keskivertokäyttäjä yleensä kymmeniä gigatavuja tarvitse. Haasteena nykyajan liittymävertailuissa on ennen kaikkea se, että monet palveluntarjoajat sisällyttävät rajattoman netin jokaiseen liittymäpakettiin. Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että asiakas maksaa ainakin jossain määrin turhasta.
  • Puheluiden ja teksti- ja multimediaviestien hinnat tai paketin sisältämät minuutti- ja viestimäärät: Yhä harvempi ihminen soittaa enää tavallisia puheluita, sillä soittamiseen on tarjolla myös ilmaisia, verkkoyhteydellä toimivia sovelluksia. Sama pätee myös tekstiviesteihin, sillä yhä useammat ihmiset hoitavat kaiken viestintänsä netin pikaviestintäpalveluiden kautta. Ennen liittymien vertailua kannattaakin hetki miettiä, tarvitsetko puhelu- tai viestipakettia ja jos tarvitset, mikä määrä puheluminuutteja ja viestejä on riittävästi omia tarpeitasi ajatellen.
  • Kuukausimaksu: Vaihtuvien kulujen lisäksi monista liittymistä peritään yhä kiinteä kuukausimaksu. Tämä maksu saattaa sisältää data- tai puhepaketteja, mutta toisinaan veloitus tapahtuu käytön mukaan ja kuukausihinta on tällöin eräänlainen korvaus operaattorin verkon käyttöoikeudesta. Kuukausimaksuun kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti silloin, jos käytät vain vähän muita maksullisia paketteja ja tavoitteenasi on löytää kokonaiskustannuksiltaan mahdollisimman edullinen ratkaisu.
  • Avausmaksu: Uuden liittymän avaamiseen liittyy usein maksu, mutta se on yleensä melko pieni. Tyypillisesti liittymän avaaminen voi maksaa esimerkiksi 3,90 euroa tai 4,90 euroa. Puhelinliittymän vuosihintaan verrattuna tämä kustannus on melko pieni, joten liittymää ei kannata valita avausmaksun perusteella.

Jos et tiedä, kuinka paljon soitat kuukauden aikana, kannattaa kaivaa nykyinen puhelinlasku esille. Jos puhut paljon, satoja minuutteja kuukaudessa, voi puhepaketti olla edullisin vaihtoehto. Useimpien suomalaisten tapauksessa puhepaketti ei kuitenkaan ole tarpeellinen, sillä monet yksityiselämän puhelut voi helposti hoitaa myös netin viestintäpalveluissa. Myös datan määrään kannattaa suhtautua varauksella. Rajaton netin käyttö on yleensä tarpeeton, mutta toisaalta joillekin se on välttämätön.

Liittymävertailu auttaa sinua löytämään tarjouksia

LiittymävertailuPuhelinliittymän etsinnässä ei kannata hätäillä, sillä liittymien hinnat vaihtelevat kuukaudesta toiseen. Tyypillinen tarjous voi laskea hintaa normaalihintaan verrattuna jopa 20 prosenttia. Yleensä tarjoushinta on voimassa vain tietyn ajanjakson, esimerkiksi 6 kuukautta ostohetkestä, minkä jälkeen hinta pomppaa normaaliksi.

Uutta liittymää etsiessään on syytä tarkistaa kaikkien markkinoilla toimivien operaattoreiden tarjoukset. Normaali hintojen vertailu ei ole järkevää, sillä suurimmilla toimijoilla on jatkuvasti tarjouksia, joiden avulla voit säästää vuositasolla jopa satoja euroja. Koska tarjoushinnat ovat yleensä voimassa vain tietyn aikaa, kannattaa sinun ennen vertailua pohtia, miten pitkään haluat tarjouksen jatkuvan ja miten pitkään olet valmis yhteen operaattoriin sitoutumaan. Siinä vaiheessa kun tarjoushintainen jakso on päättymässä, saattaa operaattorin tuotevalikoima olla jotain aivan muuta kuin se oli sillä hetkellä, kun valitsit liittymään.

Liittymien vertailu on helppoa, kun käytät valmista liittymävertailuamme. Vertailun avulla löydät kätevästi myös rajoitettuja tarjouksia, joiden löytäminen muuten voi olla haastavaa ja aikaavievää.