Liittymän vaihto

Puhelinliittymät - Liittymän vaihto

Liittymän vaihtaminen

Liittymän vaihto saattaa tulla eteen monista syistä. Ehkä koet, että nykyinen liittymäsi on liian kallis ja toivot löytäväsi samantasoisen liittymän halvemmallakin. Tai ehkäpä nykyisen liittymäsi netti ei ole tarpeeksi nopea tarpeisiisi. Ja vaikka et olisi ennen tämän artikkelin löytämistä edes miettinyt liittymän vaihtamista, suosittelemme harkitsemaan sitä. Moni tyytyy vanhaan liittymänsä vain, koska ei ole tullut ajatelleeksi, että samalla hinnalla tai jopa halvemmalla voisi saada paremmankin liittymän. Olipa syysi liittymän vaihtoon sitten mikä vaan, on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon liittymää vaihtaessa.

Liittymän vaihto

Liittymän vaihtoJos käytät kännykkääsi lähinnä vain netin selailuun ja nettipohjaisten pikaviestinten käyttämiseen, mutta puhelinlaskusi on aina useita kymppejä kuukaudessa, maksat luultavasti aivan liikaa. Ehkä liittymäpakettiisi sisältyvät esimerkiksi rajattomat tekstarit ja puhelut, vaikka et käytä niitä ollenkaan. Tai jos taas nimenomaan käytät kännykkääsi paljon puheluihin ja tavanomaiseen tekstaamiseen, eikä sinulla ole rajatonta puhe- ja tekstiviestipakettia, kannattaa miettiä, olisiko parempi hankkia rajaton paketti tai vaihtaa niin puhelut kuin tekstiviestitkin WhatsAppin puolelle ja säästää tällä tavoin rahaa.

Liittymää vaihtaessa kannattaa siis ensimmäisenä lähteä miettimään omia tarpeitaan. Jos koet nykyisen liittymäsi liian kalliiksi, ovatko kaikki tämänhetkiseen pakettiisi kuuluvat ominaisuudet todella tarpeellisia? Jos esimerkiksi käytät nettiä hyvin vähän, tällöin rajaton netti ei välttämättä ole tarpeellinen. Jos taas et koskaan soita tai tekstaa, voit aivan hyvin ottaa hieman pienemmän kuukausimaksun omaavan liittymän, jossa puheluista ja viesteistä maksetaan erikseen.

Yksi asia, mitä kannattaa miettiä on myös se, kuinka nopeaa nettiä todella tarvitset. Moni suomalainen käyttää edelleen yhteyksiä alle 10 mb/s nopeuksilla ja pärjää niillä loistavasti. Hitaammallakin netillä Facebookin ja muun netin selailu onnistuu mainiosti. Jos taas tykkäät katsella kännykälläsi videoita tai vaikka jakaa netin tietokoneellesi, nopeampi netti voi olla tarpeen.

Operaattorin vaihto

Monesti liittymää vaihtaessa on edessä myös operaattorin vaihto sillä jokin muu kuin tämänhetkinen operaattorisi saattaa tarjota huomattavasti halvempia liittymäpaketteja. Jos kerrot pohtivasi liittymän vaihtoa, saatat toisinaan myös saada toiselta operaattorilta henkilökohtaisen liittymätarjouksen, joka on halvempi kuin nykyinen liittymäsi. Operaattorin vaihto sujuu nykyään todella helposti, eikä sinun itse tarvitse yleensä muuta kuin laittaa uusi SIM-kortti paikoilleen annettuna ajankohtana. Jos toinen operaattori siis tarjoaa nykyistä operaattoriasi halvempaa hintaa, ei operaattorin vaihtoa tarvitse turhaan jarrutella vaivannäön ja hankaluuksien pelossa. Operaattoria vaihtaessa saat myös useimmiten pitää oman puhelinnumerosi, joten numeroakaan ei tarvitse vaihtaa. Joskus uusi operaattori saattaa ehdottaa numeron vaihtoa, mutta tämä on monesti kuitenkin aivan turhaa, ja liittymän liittäminen vanhaan numeroosi onnistuu myös helposti.

Puhelinliittymän vaihto

puhelinliittymän vaihtoJoskus esimerkiksi kytkysopimukseen saattaa liittyä määräaikainen liittymä, jota ei ole mahdollista vaihtaa, ennen kuin kytkysopimus on täysin maksettu. Määräaikaiset liittymät ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia ja suurin osa liittymistä on toistaiseksi voimassaolevia. Osa saattaa kuvitella esimerkiksi 12 kuukautta kestävän tarjoushinnan liittymälle saadessaan, että he myös sitoutuvat asiakkaaksi 12 kuukaudeksi. Näin ei kuitenkaan yleensä ole, vaan liittymän voi aivan mainiosti vaihtaa myös tarjousjakson aikana. Toistaiseksi voimassaolevissa liittymissä on 14 vuorokauden irtisanomisaika, jonka jälkeen liittymän voimassaolo päättyy.

Jos tämän artikkelin myötä innostuit halvempaan liittymään vaihtamisesta, suosittelemme, että vertailet puhelinliittymiä sivutomme kautta. Näin sinun ei tarvitse vierailla jokaisen liittymäntarjoajan sivuilla erikseen tutkimassa hintoja tai kysellä niitä liikkeistä paikan päältä. Vertailustamme löydät kätevästi yhdeltä sivulta kaikki tärkeät tiedot liittymien maksuihin ja ominaisuuksiin liittyen, ja säästät niin aikaa kuin rahaakin.