Liittymä lapselle

Puhelinliittymät - Liittymä lapselle

Liittymä lapselle

liittymä lapselleAivan liian usein puhutaan puhelinten ja muiden laitteiden vaaroista ja niiden tuottamista ongelmista lasten kohdalla. Vaikka käytön valvominen ja toisinaan rajoittaminenkin ovat ehdottoman tärkeitä seikkoja, tulisi myös muistaa puhelimen tärkeys nykypäivänä. Huoli siitä, missä lapsi on, moninkertaistuu, jos puhelinta ei lähtökohtaisesti ole edes olemassa. Puhelimen avulla useiden asioiden hoitaminen lapsen kanssa helpottuu. Voidaan pitää ja päivittää yhteistä kalenteria ja sopia useamman osapuolen kanssa siitä, kuka hakee tänään treeneistä tai kuka käy ruokakaupassa. Lapselle voi myös asettaa puhelimeen muistutuksia, ettei mikään tärkeä asia jää hoitamatta.

Milloin kannattaa hankkia liittymä lapselle?

Lapsen tarve liittymälle on yksilökohtaista. Se riippuu monista tekijöistä, mutta tärkeäksi liittymän hankkiminen tulee siinä vaiheessa, kun lapsi on kotona tai muualla yksin pidempiä aikoja kerrallaan. Jo useat ekaluokkalaiset viettävät osan päivästä yksin kotona ennen vanhempien paluuta töistä. Tällöin liittymä on ehdottoman tärkeä. Hätätilanteessa lapsi saa itse soitettua apua joko vanhemmilta tai suoraan hätäkeskuksesta. Myös pelkät koulumatkat yksin kulkevalle lapselle kannattaa hankkia liittymä. Liittymän hankkiminen riippuu myös lapsen kehitystasosta. Lapsen tulee ymmärtää puhelimen käytön hallintaa ja tällä tulee olla jo jonkin verran vastuullisuutta omaisuudestaan, ettei puhelin unohdu vaikka bussipysäkille.

Vaikka lapsi ei tavallisesti viettäisikään aikaa yksinään, liittymän hankkiminen tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa kun kaveripiirin kanssa aletaan itse pitää yhteyttä. Yleisimmin tämä tapahtuu jo alakoulun ensimmäisten luokkien aikana. On tärkeää, että lapsi kokee olevansa osa omaa yhteisöään ja että hän voi kommunikoida ystäviensä kanssa nuorille sopivalla tavalla. Liittymän saaminen edistää myös lapsen itsenäistymistä kun hän voi sopia ja aikatauluttaa omia menojaan yhteistyössä aikuisen kanssa.

Puhelimen viihdearvoakaan ei sovi unohtaa. Etenkin jos lapsi joutuu toisinaan odottamaan vaikka kyytiä tai kerhon alkamista, on puhelin mitä mainioin kumppani. Sitä käyttämällä aika ei käy pitkäksi, vaan lapsi voi käyttää sitä pelaamiseen, yhteydenpitoon kavereiden kanssa tai vaikka musiikin tai äänikirjojen kuunteluun. Tällöin lapsi saa tarvittaessa myös yhteyden vanhempaan mikäli kerho onkin vaikka peruttu tai jotain äkillistä sattuu.

Halvin liittymä lapselle

halvin liittymä lapselleLapselle liittymää hankkiessa kannattaa ensin miettiä, mihin puhelinta tullaan käyttämään, sillä erilaisiin tarpeisiin on erilaisia ja myös eri hintaisia liittymiä. Hinnan lisäksi on kuitenkin olennaista vertailla myös muita ominaisuuksia, jotta liittymä voi palvella käyttäjäänsä parhaalla mahdollisella tavalla. Tulee ottaa huomioon se, käytetäänkö puhelinta vain yhteydenpitoon ja hätätilanteiden ratkaisemiseen vai onko liittymällä myös viihdekäyttöä.

Tarvitaanko pelkän puhe- ja surffausajan lisäksi jotain lisäpalveluja? Kaikkien liittymien käyttöön pystyy asettamaan erilaisia rajoituksia ja estoja, jotta lapsen puhelimen käyttö olisi turvallista. Esimerkiksi kiellettyihin numeroihin soittaminen ja alaikäisiltä kiellettyjen sivustojen selaaminen on helppo estää. Osalla liittymätarjoajista on olemassa erilaisia lisäpalveluita, joiden avulla voi lisätä puhelimen käytön sekä sen käyttäjän turvallisuutta. Asettaa voi esimerkiksi paikannuksen, jolla saa tietoonsa lapsen puhelimen sijainnin. Myös asetettujen rajojen rikkomisesta voi saada omaan puhelimeensa huomautuksen. Lisäksi tarjolla on palveluita, joilla voi avata sulkeutuneen puhelimen tai tarkistaa, miten paljon lapsen puhelimessa on akkua jäljellä.

Käytettiin puhelinta sitten pelaamiseen, surffailuun tai pelkkiin puheluihin ja tekstiviesteihin, kannattaa käyttötavan perusteella miettiä erilaisia liittymiä. Tämän vuoksi eri liittymät kannattaakin ehdottomasti vertailla tarkkaan. Edullisen, mutta silti parhaan ja juuri tietylle lapselle sopivimman liittymän löytää vertailemalla eri liittymiä vertailusivustollamme. Se on helppoa ja nopeaa ja takaa sen, että onnistut löytämään halvimman vaihtoehdon juuri niillä ominaisuuksilla, jotka ovat kaikkein tärkeimmät.