Halvin liittymä

Puhelinliittymät - Halvin liittymä

Halvin puhelinliittymä

halvin puhelinliittymäKuukausimaksultaan edullisin vaihtoehto voi olla yllättävän monen summan tekijä. Suurin kysymys on edullisinta liittymätyyppiä etsiessä oman käytön tutkinta. Sellainen käyttäjä, joka soittelee hyvin harvoin, ja ne vähäisetkin viestit kulkevat muita internetin viestintäpalveluja käyttäen, ei tarvitse puhelimeensa juurikaan muuta kuin rutkasti dataa. Toisaalta taas, jos käyttäjä ei selaile puhelimella sähköposteja tai iltalehtiä laisinkaan, hänelle sopivin liittymä sisältää vain puheluita ja viestejä.

Kuukausimaksultaan pienimpiin liittymiin ei sisälly mitään palveluita. Kaikki veloitetaan käytön mukaan. Tämän kaltaisen liittymätyypin ottamisen kanssa kannattaa kuitenkin olla hyvin tarkkana, sillä datakäyttö satunnaisestikin voi kerryttää puhelinlaskulle huomattavan summan. Videoita katseltaessa, tai navigaattoria käytettäessä saattaa muodostua puhelinlaskulle melkoisia summia, vaikka ei ikinä poistuisi kotimaan ulkopuolelle.

Modernit operaattorit tarjoavatkin paljon eri vaihtoehtoja jokaiselle käyttäjälleen, ja monet palveluntarjoajat antavat liittymän omistajalle hyvin vapaat kädet oman liittymätyyppinsä räätälöimiseen.

Halvin puhelinliittymä netillä

halvin puhelinliittymä netilläValinnanvaikeus on tehty käyttäjälle hyvin käsinkosketeltavaksi. Monikaan käyttäjistä ei tiedä, kuinka paljon itse dataa tulee kuukauden aikana käyttämään, ja kuinka nopealla yhteydellä pärjää. Kaikista nopeammiksi kutsutut 4G -liittymät saattavat yllättää käyttäjänsä, sillä luvatut Mbit/s lukemat saattavat heittää melkoisesti. Luvatut lukemat ovatkin ”parhaassa mahdollisessa tapauksessa” -luvattuja lukemia, mitä saadaan tukiasemien lähettyvillä. Nopeampia yhteyksiä tarvitaan usein silloin, kun yhteyttä jaetaan muillekin käyttäjille, ja käyttö kohdistuu videoihin ym. paljon kaistaa vieviin toimintoihin.

Edullisimmat datapalvelua tarjoavat liittymät toimivat myös usein ilman käyttökattoa, tarkoittaen sitä, että voit roikkua sähköpostissa vaikkapa kuukauden joka ikinen minuutti. Kuitenkin edullisempiin liittymiin on asetettu hitaampi yhteys, jonka avulla surffata. Tässä kohtaa on hyvä huomata, että hitaampi nopeus ei missään nimessä ole aina huonompi, kuin kalliimman liittymän omistajalla. Luvatuille Mbit/s nopeuksille on asetettu käyttökatto, jonka yli ei voida mennä. Suurissakin, 4-5 hengen taloudessa, 50Mbit/s yhteys riittää jokaiselle käyttäjälle helposti, kuitenkin suuressa osassa suomea 4G -yhteys toimii reippaasti alle luvatun maksiminopeuden. Oman nopeuden saa helposti selville netissä olevien nopeustestien avulla.

Löytyy myös liittymätyyppejä, joissa on rajoittamaton nopeus, mutta käyttökatto datan suhteen. Datan määrää onkin hitusen vaikeampi suoralta kädeltä sanoa, sillä jokainen käyttäjä on erilainen. Videoita katsellessa yksi HD -laatuinen elokuva puhelimella katsottuna saattaa vastata toisen käyttäjän kahden kuukauden datamäärää. Näihin määrin löytyy erilaisia laskureita, sekä datan käyttösovelluksia.

Halvin liittymä

Halvin liittymäHalvin liittymä nykypäivän Suomessa on usein pakettiliittymä. Tähän pakettiin usein kuuluu rajattomasti nettiselailua, sekä puheluita ja viestejä. Mikäli ajattelee, että jotakin näistä ominaisuuksista ei tarvitse, on silti tällainen kaiken kattava paketti järkevin vaihtoehto. Jo muutamakin puhelu tai nettisurffailuminuutti voi kostautua, ja tehdä hallaa hyvin säästetyille euroille, jos nämä vaihtoehdot eivät kuulu pakettiin.

Pakettiliittymissä suurimmalla osalla käyttäjistä jääkin paljon liittymän rajattomia mahdollisuuksia käyttämättä, vaikka lisälaskua tästä ei käyttäjälle syntyisikään. Usein puhelinlaskun summaa nostaakin täysin riippumattomat tekijät, kuten maksulliset virastonumerot tai muut puhelut, joiden osuutta ei voida sisällyttää mukaan pakettiin, vaan ne on laskutettava erikseen paketin yli meneviksi puheluiksi.

Mikäli on aivan varma, ettei puhelimessa tulla koskaan käyttämään dataa, voi prepaid liittymä olla kaikista järkevin vaihtoehto. Tämä etukäteen maksettu liittymä on käytössäsi niin kauan, kun puheaikaa on jäljellä. Harvoin puhelintaan käyttävä ihminen saattaa puhua kokonaisen vuodenkin yhdellä latauskerralla. Tämä on myös siitä hyvä vaihtoehto, ettei erillisiä kuukausimaksuja tämänkaltaisessa liittymässä ole.

Sivustomme vertailun avulla selvität helposti, mikä on juuri sinun käyttöösi sopivin liittymätyyppi. Tätä ennen kannattaa kuitenkin vilkaista edellistä puheluerittelyäsi, jotta tiedät, kuinka paljon mitäkin osa-aluetta liittymältäsi kaipaat eniten.