Halpa liittymä

Puhelinliittymät - Halpa liittymä

Miten löytää halpa liittymä?

Nykypäivänä tarjolla on niin monia erilaisia liittymiä, että halvimman ja parhaiten itselleen sopivan liittymän löytäminen saattaa olla hankalaa. Joissain liittymissä puhelut, tekstiviestit ja netti sisältyvät kuukausimaksuun, kun taas joissain näistä joutuu maksamaan erikseen. Puhelujen, tekstiviestien ja netin lisäksi maksettavaksi saattaa tulla myös liittymän avausmaksu. Yleensä avausmaksu on alle 5 euroa, mutta jos liittymää vaihtelee jatkuvasti, saattaa näistä pienistä avausmaksuistakin kertyä vuoden aikana merkittävä summa. Siksi liittymä kannattaakin valita heti alkuunsa huolella. Lisäksi joissain liittymissä datan käyttöä on rajoitettu, ja jos kyseisen rajan ylittää, on käyttäjälle luvassa lisämaksu käytetystä rajan ylittävästä datamäärästä.

Halpa liittymä

Halpa liittymäHalvimmillaan liittymän voi saada jopa alle 5 eurolla. Kaikista halvimmat liittymät eivät kuitenkaan yleensä sisällä ollenkaan nettiä, ja puheluista ja tekstiviesteistäkin tulee maksaa käytön mukaan. Parhaiten tällainen liittymä sopii henkilölle, joka käyttää puhelinta vain satunnaisesti, ja jonka puhelut kestävät yleensä vain muutamista minuuteista kymmeniin minuutteihin. Heti jos puhelimen käyttö on päivittäistä, tai puhelut kestävät jopa tuntikausia, alle 5 euron liittymä ei ole enää välttämättä halvin vaihtoehto. Vaikka puheluiden ja viestin hinta onkin yleensä alle 10 senttiä minuutilta tai kappaleelta, kertyy tästä nopeasti suuri summa. Tämä tapahtuu varsinkin silloin, jos puhutaan pitkiä maratonpuheluita tai lähetetään kymmeniä tekstiviestejä päivässä.

Kaikista halvimmat netin sisältävät liittymät saa tällä hetkellä alle 10 eurolla. Yksi edullisimmista netillisistä liittymistä on Moi. Sen 6 euroa kuukaudessa maksava liittymä, sisältää kuitenkin 4 gigan datakaton, ja puheluista sekä tekstiviesteistäkin tulee maksaa erikseen. Tämä vaihtoehto tulee kuitenkin edulliseksi henkilölle, joka käyttää nettiä vain satunnaisesti ja soittelee sekä lähettelee tekstiviestejä hyvin vähän. 10 euron hintaa lähestyvistä liittymistä löytyykin sitten jo liittymiä ilman datakattoa, mutta näissäkin puheluista ja tekstiviesteistä tulee maksaa käytön mukaan. Lisäksi netti ei tietenkään ole nopeimmasta päästä, mutta soveltuu esimerkiksi Facebookin ja Instagramin selaamiseen mainiosti.

Seuraavaksi edullisin vaihtoehto on liittymä, jossa hieman nopeampaa nettiä voi käyttää rajattomasti, mutta puheluista ja tekstiviesteistä tulee kuitenkin maksaa erikseen. Jos kuitenkin halutaan rajattomat puhelut ja tekstiviestit sekä rajaton nopea netti, hinta kipuaa yleensä jo yli 20 euroon kuukaudessa. Toisaalta tämä ei ole mikään paha hinta kun miettii sitä, ettei maksettavaksi tosiaan tule mitään muita maksuja, ja kaikkia ominaisuuksia voi käyttää rajattomasti. Monesti tällaisissa liittymissä netti on myös sen verran nopea, että sen voi jakaa loistavasti tietokoneelle tai vaikkapa telkkariin suoratoistopalveluiden käyttöä varten, eikä erillistä laajakaistaa tarvitse välttämättä hankkia ollenkaan.

Halpa puhelinliittymä

Mistä halvimman puhelinliittymän sitten löytää? Toki voit selata kaikkien liittymäntarjoajien sivustot läpi ja etsiä sieltä parasta tarjousta, tai vaikkapa soitella jokaiseen yritykseen erikseen. Kaikista helpoiten liittymien vertailu onnistuu kuitenkin sivustomme vertailun avulla. Vertailuamme käyttämällä säästät niin aikaa kuin rahaakin ja löydät varmasti juuri itsellesi ominaisuuksiltaan parhaiten sopivan liittymän.

Miten liittymä kannattaa valita?

Vaikka etsisitkin mahdollisimman halpaa puhelinliittymää, kannattaa ottaa huomioon myös muita ominaisuuksia kuin hinta. Ennen kuin lähdet etsimään liittymää, kannattaa miettiä realistisesti, mihin kaikkeen puhelintasi todella käytät ja kuinka paljon käytät mitäkin ominaisuutta. Saatat esimerkiksi kuvitella säästäväsi ottamalla halvan, datakaton omaavan liittymän, mutta jos olet arvioinut netin käyttösi alakanttiin, halvalle liittymälle voi tulla lopulta enemmän hintaa kuin hieman korkeamman kuukausimaksun omaavalle. Pelkän kuukausimaksun lisäksi kannattaa siis myös aina ottaa huomioon muut kulut ja vertailla niitä eri liittymien kesken. Näin löydät juuri sen liittymän, joka tulee omassa käytössäsi halvimmaksi.