Pankit: Löydä sinulle paras pankki tai rahoituslaitos!

Löydä paras pankki tai rahoituslaitos lainavertailumme avulla. Valitse lainasumma- ja aika sekä lainan käyttötarkoitus. Voit lukea myös käyttäjiemme arvioita eri pankeista ja rahoituslaitoksista.

Vertaahinta.com auttaa sinua vertailemaan hotellit, lennot, laajakaistat, lainat, lehtitarjoukset, puhelinliittymät sekä sähkösopimukset.

pankit

Vertailemalla löytyy paras pankki

Oletko tullut miettineeksi onko nykyinen pankkisi sinulle juuri se sopivin? Useinkaan tätä asiaa ei tule edes ajatelleeksi, vaan pysyy tottumuksesta saman pankin asiakkaana vuodesta toiseen. Olisivatko jonkin toisen pankin ehdot enemmän sinua hyödyttäviä, tai kenties pankkikulut jossain toisessa pankissa pienemmät? Samoin kuin lainojen, myös pankkien vertailu aina säännöllisin väliajoin on kannattavaa.

Pankkivertailu

Pankkivertailun tekeminen on kannattavaa, mutta myös erittäin helppoa. Yksinkertaisimmin teet sen sivustomme palvelun kautta. Valitset ne pankit joiden tietoja haluat vertailla, ja saat heti luettavaksesi eri pankkeja koskevia tietoja niin palveluiden, ehtojen kuin kulujenkin suhteen. Näillä tiedoilla on helppo nähdä mikä pankki olisi sinulle se kaikkein parhain ja edullisin. Ehkä huomaatkin, että se tutuksi tullut pankki ei tarjoakaan sinulle sellaisia palveluita kuin tarvitset, tai kenties palveluista veloitetaan enemmän kuin toisissa pankeissa.

Pankit Suomessa

Tietty pankki kuuluu aina sen maan talletussuojan piiriin, missä maassa sen pääliike sijaitsee. Suomalainen pankki, jonka pääkonttori siis sijaitsee Suomessa, kuuluu Suomen Talletussuojarahaston alle. Tämä tarkoittaa sitä, että näihin pankkeihin tehdyt talletukset ovat turvattuina 100 000 euroon asti.

Suomalaiset pankit ovat erittäin arvostettuja. Ne kuuluvat myös pankkimaailman kehityksen kärkitekijöihin. Esimerkiksi Euroopan ensimmäinen verkkopankkipalveluiden tarjoaja oli suomalainen Osuuspankki. Tämä, nykyään lähes kaikkien pankkien tarjoama toiminto, otettiin käyttöön vuonna 1996. Suomalaisten pankkien lisäksi Suomessa on myös useita ulkomaisten pankkien sivukonttoreita.

Suurimmat Suomessa toimivat pankit ovat OP Ryhmä, Nordea Pankki Oyj ja Danske Bank Oyj. Muita suomalaisten suosimia pankkeja ovat POP-Pankki, Säästöpankkiryhmän pankit, S-Pankki, Aktia, Handelsbanken ja Ålandsbanken. Lisäksi pankkipalveluita tarjoavat useat yksityispankit kuten Evli, FIM Varainhoito, Elite Alfred Berg, Taaleri Varainhoito ja Nordnet.

Pankkien palvelumaksut

Pankit tarjoavat asiakkailleen erilaisia palveluita, joista veloitetaan palvelumaksuja. Pankit veloittavat asiakkaitaan eri palveluista, ja myös palvelumaksujen määrät vaihtelevat pankista riippuen. Tämä onkin yksi suuri syy, miksi pankkipalveluita kannattaa vertailla keskenään.

Vaikka eri palveluiden veloitukset eivät yksittäisinä summina vaikutakaan suurilta, niin jo muutaman euron säästö jokaisen tapahtuman yhteydessä saattaa kertyä vuodessa suureksi summaksi. Aivan peruspalveluitakin vertailemalla vuodessa säästää helposti vähintään reilun sadan euron verran, yksinkertaisesti vaihtamalla itselleen sopivampaan pankkiin. Säästöä voi kertyä enemmänkin asiakkaan käyttämien palveluiden perusteella, sillä toiset pankit veloittavat tietyistä palveluista huomattavasti enemmän kuin toiset.

Palvelumaksuja veloitetaan lähes kaikesta. Nykyään konttorissa maksamisestakin veloitetaan jo huomattavia kuluja. Suuremmalla palvelumaksulla pyritään saamaan asiakkaat hoitamaan kaikki päivittäiset pankkiasiansa verkkopankin kautta. Palvelumaksuja joutuu maksamaan myös esimerkiksi luottokortin hankkimisesta. Samoin PIN-koodin unohtuessa joutuu maksamaan palvelumaksua tilattaessa uusi koodi.

Verkkopankin käyttökään ei ole yleensä täysin ilmaista, vaan myös sen käytöstä joutuu maksamaan palvelumaksua. Monesti pankit tarjoavat ratkaisuja, joissa tiettyyn pakettihintaan kuuluu useita erilaisia palveluita. Erikseen hankittuna näistä palveluista joutuisi maksamaan enemmän. Myös keskittämällä muita palveluita samaan paikkaan säästää usein palvelumaksuissa. Jäsenet ja asiakasomistajat nauttivat yleensä myös erilaisista eduista ja alennuksista. Toisissa pankeissa lapset, nuoret sekä opiskelijat on huomioitu erityisesti niin, että he voivat saada palveluita pienemmällä hinnalla tai täysin ilmaiseksi.

Miten vaihtaa pankkia

Pankin vaihtaminen tulee usein ajankohtaiseksi, kun asiakas huomaa, että käyttämänsä pankin palvelut eivät ole enää hänelle kaikkein optimaalisimmat. Tämä saattaa johtua asiakkaan muuttuneista olosuhteista. Tosinaan myös pankit tekevät muutoksia palveluvalikoimaansa tai korottavat esimerkiksi palvelumaksuja, mikä saa asiakkaan siirtymään toisen pankin asiakkaaksi. Joskus erilaisten palveluiden keskittäminen on kannattavaa, mikä saa vaihtamaan pankkipalvelut toisaalle.

Pankin vaihtaminen onnistuu usein melko yksinkertaisesti. Mutta ennen pankin vaihtamista eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla. Parhaiten tämä onnistuu sivustomme pankkivertailun avulla. Palveluiden ja hintojen lisäksi kannattaa vertailla eri pankkien ehtoja. Pankin voi vaihtaa itse, mutta halutessaan uuden pankkinsa voi valtuuttaa lopettamaan aiemman tilin omasta puolestaan. Pankin vaihtamisesta voi aiheutua myös kuluja, etenkin jos asiakkaalla on lainoja tai sijoituksia. Myös tästä syystä pankkeja kannattaa vertailla, sillä vaihtamalla samalla lainan toiseen pankkiin, voi saada rahanarvoisia etuja.

Mikä pankki on paras?

Palvelumaksujen suuruus vaikuttaa pankin valintaan. Mikäli asiakas tarvitsee usein sellaisia palveluita, joista jokin pankki veloittaa huomattavasti enemmän kuin toinen, nousee tämä ratkaisevaksi tekijäksi. Jos asiakkaalle on esimerkiksi helpompaa maksaa laskunsa konttorissa, kannattaa vertailla eri pankkien kassapalveluiden palvelumaksuja.

Kun pohtii, mikä olisi itselleen paras pankki, kannattaa ensin miettiä millaisia palveluita tarvitsee. Sen jälkeen on syytä vertailla eri pankkien palveluita, sekä maksuja näiden osalta. Sivuillamme se onnistuu helposti. Näet nopeasti muutamalla silmäyksellä, millaisia palveluita eri pankit tarjoavat, ja mihin hintaan.

Myös pankkien erilaiset ehdot on listattu. Vertailu on tehty sinulle erittäin helpoksi ja voit sen avulla löytää itsellesi parhaan pankin. Paras pankki on sellainen, joka tarjoaa sinulle kaiken tarvittavan sopivaan hintaan. Sellainen, jota sinun ei tarvitse edes miettiä, ennen kuin vuoden tai parin päästä teet uuden vertailun.