Lentoliput: Vertaa hinta ja säästä jopa satasia!

Lentoliput haussa?

Vertaahinta.com auttaa sinua vertailemaan hotellit, lennot, laajakaistat, lainat, lehtitarjoukset, puhelinliittymät sekä sähkösopimukset.

> Lentoliput

lentoliput

Netin halvimmat lentoliput

Lentolippu on matkustajan tosite siitä, että hän on ostanut matkan ja että juuri hän oikeutettu saamaan istumapaikan tietylle lennolle.

Lentoliput

lentoliputAikoinaan lentolippu oli tärkeä konkreettinen paksu paperinpala, jolle oli merkitty ostetun lennon tiedot ja matkustajan nimi. Tämä lippu saattoi olla ainutkertainen ja se tuli pitää visusti tallessa. Matkalle lähtevän tärkeimmät tavarat olivatkin lentoliput, passi ja valuutta sekä mahdolliset matkashekit. Nykyään muistilistalle riittää usein vain pelkät passi ja luottokortti.

Konkreettisen lentolipun sijaan lennolle voi päästä tekemällä lentokentällä lähtöselvityksen automaatilla antamalla passitietonsa. Tässä yhteydessä matkustaja saa boarding passin. Vaihtoehtoisesti matkustaja voi tehdä lähtöselvityksen kännykällä ja käyttää kännykkään saamiaan tietoja boarding passina.

Kaikkialla maailmassa ei kuitenkaan vielä voi luottaa kaiken sujuvan näin kätevästi ilman paperista tositetta oikeutuksestaan päästä lennolle. Esimerkiksi Intiassa lentokentän ovella voi olla henkilö, joka vaatii nähtäväkseen tositteen. Silloin ei riitä, että kävelisi pelkkä passi kourassaan lähtöselvitystiskille. Siksi vanha kunnon tulostaminen voi olla paikallaan matkustaessaan eksoottisempiin kohteisiin. Eli kun lentolipun ostamisen jälkeen saat sähköpostiisi tositteen, kannattaa se tulostaa ainakin jos matkustat maihin, jossa digitalisaatio ei ole yhtä arkipäiväistä kuin Euroopassa.

Mistä saa halvat lentoliput?

Vaikka vanhan mallisia paperisia lentolippuja saattaa vielä saada joistain maailman kivijalkamatkatoimistoista, on näiden käyntitoimistojen hinnoissa yleensä mukana enemmän palvelukuluja kuin tehdessä ostoksia netin matkatoimistoissa. Sellaisten matkatoimistojen, joihin voi astua sisään ja asioida, kohdalla on väistämätöntä, että niissä syntyy kuluja vuokrista ja henkilöstöstä enemmän kuin nettimatkatoimistoissa. Netin matkatoimistot pääsevät käsiksi aivan samoihin matkoihin kuin vanhan ajan matkatoimistotkin ja ne pystyvät kauppaamaan lentoja halvemmalla.

Mutta koska näitä netin matkatoimistoja on olemassa pilvin pimein, tarvitaan vertailusivustoja kokoamaan kaikkien näiden matkatoimistojen tiedot yhteen paikkaan. Netin matkatoimistot tietävät itsekin, että kuluttajien on vaikea muistaa juuri heitä kaikkien muiden matkatoimistojen joukosta ja siksi vertailusivustojen olemassaolo on niillekin välttämätöntä. Lentojen hintojen vertailusivustot ovat oikeastaan netin matkatoimistojen elinehto saadakseen palveluitaan esille. Vertailusivustot taas huolehtivat siitä, että kuluttajat löytävät halvimmat lennot haluamiinsa kohteisiin.

Osta lentoliput netistä ja säästä

Lentoliput saa netistä kaikkein halvimpaan hintaan, mutta tässäkin on vielä mahdollisuus säästää etsimällä netistä juuri ne kaikkein halvimmat hinnat. Ei siis riitä, että menee jonkin netissä toimivan matkatoimiston sivuille tai lentoyhtiön sivuille ja etsii sieltä halvimman lentoluokan. Monien matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden nettisivuilla on mahdollista vertailla eri päivinä tehtävien lentojen hintoja ja matkustaja voi sieltä valita parhaan hintaisen lennon, jos hänellä vain on joustovaraa ajankohdan suhteen. Mutta tämäkään ei takaa halvinta mahdollista lentolipun hintaa, koska eri matkatoimistot tarjoavat samoja matkoja aivan eri hintoihin. Ei ole myöskään mahdollista löytää yhtä matkatoimistoa, joka aina tarjoaisi ne kaikkein halvimmat hinnat mihin kohteeseen tahansa milloin vain.

Matkailijalle on miltei mahdotonta itse löytää netistä kaikkia matkatoimistoja ja tehdä niihin kaikkiin erikseen haut matkapäiviensä ja matkakohteidensa mukaan. Ja vaikka olisikin aikaa etsiä netistä kaikki maailman matkatoimistot, saattavat hinnat olla ehtineet muuttua jo siinä vaiheessa, kun on tehnyt haut niihin kaikkiin ja löytänyt halvimmat hinnat. Onneksi on lentojen hintojen vertailusivustot, jotka kokoavat yhteen nämä kaikki matkatoimistot ja heidän lentonsa. Siten matkailija saa yhdellä haulla tuloksiksi näiden kaikkien matkatoimistojen tarjoamat lennot ja niiden hinnat. Vertailusivusto asettaa lennot hintajärjestykseen asiakkaan puolesta.

Sivustomme hintavertailulla pääset käsiksi kaikkien matkatoimistojen tarjontaan yhdellä haulla. Tuloksista löydät halvimmat lennot ja voit säätää lentokriteereitä monin tavoin, esimerkiksi valitsemalla haluatko olla perillä aamulla vai illalla ja mitä lentoyhtiötä haluat käyttää. Halvimpien lentolippujen löytäminen voi olla näin helppoa!