Äkkilähdöt: Vertaa hinta ja löydä halvin lähtö!

Haluatko löytää parhaat äkkilähdöt?

Vertaahinta.com auttaa sinua vertailemaan hotellit, lennot, laajakaistat, lainat, lehtitarjoukset, puhelinliittymät sekä sähkösopimukset.

> Äkkilähdöt

Äkkilähdöt

Näin löydät parhaat äkkilähdöt

Äkkilähdöt tarjoavat loistavan mahdollisuuden lähteä lomamatkalle pienellä budjetilla. Useimmiten äkkilähdöllä tarkoitetaan pakettimatkaa, joka sisältää sekä hotellin että lennot. Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan moni matkatoimisto myy myös pelkkiä lentoja äkkilähtöinä. Monesti äkkilähdöt ovat edullisin tapa matkata suosittuihin lomakohteisiin. Yleisimpiä kohteita äkkilähdöille ovat muun muassa Kanariansaaret, Egypti, Turkki, Kreikka ja Kypros, mutta varsinkin pelkät lennot sisältäviä äkkilähtöjä voi löytyä moniin muihinkin kohteisiin.

Moni omatoimimatkaaja karttaa kaikenlaisia pakettimatkoja, mutta äkkilähtöjen edullisuuden vuoksi ne voivat sopia loistavasti myös omatoimiselle budjettimatkaajalle. Vaikka lähtisitkin äkkilähdöllä suosittuun rantalomakohteeseen, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi löhötä koko viikko rannalla tekemättä mitään. Seikkailunhaluisempi matkailija voi aivan hyvin järjestää rannalla ja hotellilla makoilun lisäksi omia aktiviteetteja. Monessa suositussa löhölomakohteessakin riittää paljon mielenkiintoista nähtävää, jos vain vaivautuu lähtemään hotellialueen ja rantakadun ulkopuolelle.

Kenelle äkkilähdöt sopivat?

Äkkilähtö on loistava ratkaisu matkailijalle, joka kaipaa aurinkoa ja rentoutumista. Se sopii myös matkaajalle, jota miellyttävät pakettimatkojen kaltaiset helpot ratkaisut, ja joita ei kiinnosta tutkiskella useita eri sivustoja halpojen lentojen ja hotellien toivossa.

Äkkilähdöille on kuitenkin nimensä mukaisesti pystyttävä lähtemään pikaisesti. Ne sopivat siis parhaiten viime tipassa lomamatkaa etsiville tai henkilöille, jotka pystyvät ottamaan lomaa työstään tai muista aktiviteeteistaan lyhyelläkin varoitusajalla. Toki jos kohteella ei ole niin väliä, voi lomapäivät aivan hyvin varata hyvissä ajoin etukäteen ja sitten alkaa odotella, millaisia äkkilähtöjä lähempänä loman ajankohtaa tulee tarjolle. Äkkilähtöjä on yleensä tarjolla ympäri vuoden, ja jos hinnan tai matkakohteen kanssa ei ole niin tarkkaa, lähes aina löytyy ainakin jonkinlainen äkkilähtö. Varsinkin Kanariansaarille löytyy äkkilähtöjä lähes jatkuvasti. Kyseinen kohde onkin loistava leppoisaa aurinkolomaa etsivälle.

Halvat äkkilähdöt

Halvimmat äkkilähdöt löytää ehdottomasti vertailemalla. Eri matkatoimistojen sivuilla on tarjolla hyvin erilaisia ja eri hintaisia äkkilähtöjä, joten vain yhteen tai pariin sivustoon tutustumalla tuskin löydät parasta ja juuri sinulle sopivinta tarjousta. Kaikista helpoiten äkkilähtöjen vertailu onnistuu hintavertailusivustomme kautta. Tällöin sinun ei tarvitse vierailla useilla eri sivustoilla halvinta hintaa etsiessäsi. Jos etsit halpoja äkkilähtöjä, suosittelemme kuitenkin ottamaan huomioon myös seuraavat vinkit.

Ole nopea liikkeissäsi

Äkkilähtöjen kohdalla pätee sama kuin monen muunkin hyvän tarjouksen kohdalla – kannattaa olla mahdollisimman nopea. Yleensä äkkilähtöinä tarjotaan myymättä jääneitä tai peruutuspaikkoja, mikä tarkoittaa sitä, että alennushinnalla myytäviä paikkoja on vain muutama, ja ne menevät äkkiä. Jos siis löydät hyvän hintaisen äkkilähdön, kannattaa se varata ja maksaa heti. Varsinkin jos kyseessä on todella hyvä tarjous, se myydään mitä luultavimmin todella nopeasti. Muutaman tunnin ja etenkin muutaman päivän kuluttua katselemasi äkkilähtö saattaa siis hyvinkin olla jo myyty loppuun.

Jotta pystyisit tekemään nopeita päätöksiä, kannattaa jo ennen äkkilähtöjen selaamista miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan, millaisen paketin haluat ja mitkä matkakohteet sinulle kelpaavat. Jos siis juuri kriteereihisi osuva miellyttävän oloinen äkkilähtö osuu kohdalle, voit varata sen empimättä.

Jousta ajankohdan suhteen

Sesonkiaikaan edullisten äkkilähtöjen saaminen voi olla hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Näin varsinkin silloin, jos haluaisit kaiken lisäksi matkustaa suosittuun lomakohteeseen. Tällöin lennot sekä hotellit menevät täyteen normaalihinnallakin, joten yritysten ei ole juuri järkeä myydä äkkilähtöjä halvalla. Edullista äkkilähtöä etsivän kannattaakin siis lähteä matkalle yleisten loma-aikojen ulkopuolella. Kaikista parhaan hinnan saat, jos pystyt päättämään lomasi ajankohdan täysin sen mukaan, mille päiville saat varattua halvan äkkilähdön. Jos olet päättänyt ja ehkä jo varannutkin lomapäivät etukäteen, äkkilähtöjen valikoima on rajoitetumpi.

Lähde pienellä porukalla

Löydät edullisen äkkilähdön helpoiten, jos lähdet matkaan joko yksin tai korkeintaan yhden matkakumppanin kanssa. Äkkilähtöjen löytäminen isommalle porukalle voi olla haastavaa, koska äkkilähtöinä myydään yleensä yksittäisiä peruutus- tai myymättä jääneitä paikkoja. Toki isommankin porukan saaminen samalle äkkilähdölle saattaa joskus onnistua, mutta kaikista halvimmat äkkilähdöt löytyvät yleensä yksin tai kaksin matkustaville.

Tjäreborg äkkilähdöt

Tjäreborg tarjoaa yhden ja kahden viikon äkkilähtöjä Bulgariaan, Egyptiin, Espanjaan, Kap Verdeen, Kreikkaan, Kroatiaan, Kyprokselle, Montenegroon, Portugaliin ja Turkkiin. Äkkilähtöinä on mahdollista varata niin pelkkiä lentoja kuin lennon ja hotellin sisältäviä pakettejakin. Kaikista kalleimmaksi tulevat määritellyn hotellin sisältävät paketit. Määrittelemättömän majoituksen sisältävät paketit ovat hieman edullisempia, mutta tällöin et tiedä matkaa varatessasi millaisen hotellin tulet saamaan. Tällaisia paketteja kutsutaan myös matkajokereiksi.

TUI äkkilähdöt

TUI:n sivuilta löytyy äkkilähtöjä Egyptiin, Espanjaan, Italiaan, Kap Verdeen, Italiaan, Kreikkaan, Kyprokselle, Portugaliin ja Turkkiin. Matkan kestoksi voi valita 8 tai 15 päivää. Tämä on ehkä huomattavin ero muihin äkkilähtöjen tarjoajiin verrattuna. Yksi päivä on siis periaatteessa varattu matkustamiselle, ja itse kohteessa oloon jää aikaa yksi tai jopa kaksi kokonaista viikkoa.

Aurinkomatkat äkkilähdöt

Aurinkomatkojen kautta on mahdollista löytää äkkilähtöjä useisiin eri kohteisiin Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Aasiassa äkkilähtökohteita on Arabiemiirikunnissa, Israelissa, Thaimaassa ja Vietnamissa – muun muassa nämä ovat kohteita, joita ei jokaisen matkatoimiston äkkilähtövalikoimasta löydy. Tarjolla on viikon, 9–12 päivän sekä kahden viikon pituisia matkoja.

Detur äkkilähdöt

Detur tarjoaa äkkilähtöjä Turkkiin, Tunisiaan, Kreikkaan, Kanariansaarille ja Kyrpokselle. Tarjolla on yhden, kahden ja kolmen viikon äkkilähtöjä. Deturin äkkilähdöt sopivat siis hieman pitempääkin lomaa suunnitteleville.

Äkkilähtöjä voi toki tutkia suoraan matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden sivuiltakin, mutta kaikista helpoiten edulliset äkkilähdöt löytää käyttämällä sivustomme lentovertailua. Vertailemme useiden eri matkanjärjestäjien äkkilähtöjä, ja näin saat kätevästi yhdellä haulla eteesi erittäin kattavan valikoiman matkoja. Näin halvimman mahdollisen äkkilähdön löytäminen onnistuu todella helposti. Nopeaa vertailuamme käyttämällä säästät niin aikaa kuin rahaakin.