Mistä lainaa?

Lainaa - Mistä lainaa?

Mistä lainaa saa? Lue vinkit!

mistä lainaaNykyihmisen arki on kohtuullisen helppoa ja mukavaa, ja monet arjen toiminnot sujuvat kuin vettä vaan. Digitalisaatio on edesauttanut arjen jouhevaa kulkua: monia asioita pystyy nykyään tekemään hetkessä ja helposti.

Simppeli ja nopea asioiden hoito ulottuu myös raha-asioiden hoitoon. Siinä missä tuttavalle voi maksaa ravintolalaskun puolituksen hetkessä, voi myös lainaa hakea vain muutamassa minuutissa. Mutta mistä lainaa voi hakea?

Kokeile lainavertailuamme ja lue vinkkejä lainan hakemiseen tästä artikkelista. Lainavertailussamme on mukana useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, joten voit olla varma, että vertailumme avulla löydät juuri sinulle sopivan lainan!

Mistä lainaa? Yllättävän monelta taholta voit kysyä lainaa!

Rahallista lainaa voi hakea monista erilaisista lähteistä. Omasta elämäntilanteestasi riippuen jokin toinen taktiikka lainan hakemiseen voi toimia paremmin kuin toinen – tarkastele ensin, kuinka suurta lainaa tarvitset ja päätä sitten, mitä kanavaa pitkin yrität hakea lainaa ensimmäiseksi. Myös lainan tarve ja lainatarpeen kiireellisyys vaikuttavat siihen, mikä väylä on sinulle se oikea paikka hakea lainaa.

Jotta lainan saa, kannattaa valita huolella paikka, mistä sitä hakee. Esimerkiksi alla esitellyt kanavat ovat yleisiä väyliä, mitä kautta rahaa voi saada lainaksi.

1. Kaverit, läheiset ja perhe

Joillain meistä on tilanne, jossa omilta läheisiltä ja perheenjäseniltä voi pyytää rahaa lainaksi. Tämä tilanne on siitä mukava, että tunnet sen henkilön, jolta lainaa saat. Yleensä takaisinmaksustakin voidaan neuvotella.

Varjopuolena läheiseltä lainaamisessa on se, että lainaaja jää eräänlaiseen ikuiseen kiitollisuudenvelkaan lainattuaan rahaa omalta läheiseltään. Samoin häpeän tunne voi varjostaa lainapyyntöä, sillä läheisille voi olla vaikeaa kertoa, että tarvitsee kipeästi rahaa. Tällöin kannattaa suunnata suoraan netin lainavertailuun keskittyviin palveluihin, joissa voi nopeasti saada erilaisia lainatarjouksia. Tällöin säästyy läheisten ja perheen häiritsemiseltä ja lainan saa pienemmällä vaivalla.

2. Pankki

Pankki on varmasti se perinteisin paikka, mistä lainaa voi hakea. Pankista kannattaa kysyä tarjousta erityisesti silloin, kun kyseessä on iso rahasumma, kuten esimerkiksi monen kymmenen tuhannen euron laina. Pankin prosessit voivat kuitenkin olla pitkiä ja vaivalloisia sekä vaatia enemmän neuvottelukykyä, joten varaudu siihen, jos päädyt menemään pankkiin lainaneuvotteluun.

Senkin jälkeen, kun on saanut pankilta tarjouksen, on fiksua marssia toiseen pankkiin kilpailuttamaan sama laina. Kilpailuttaminen voi myös viedä paljon aikaa ja vaivaa, mutta se tuo loppujen lopuksi hyviä tuloksia. Jos kaipaat nopeasti lainapäätöstä isoistakin summista, kannattaa kokeilla vertailla lainaa sivustoilla, jotka on rakennettu lainojen vertailua varten.

3. Suoraan luotonantajilta

Erilaiset luotonantajat, jotka eivät ole suoranaisesti pankkeja, voivat myös myöntää lainoja omien sivujensa kautta. Tässä ei kuitenkaan usein saavuteta mitään sen erikoisempaa hyötyä, jos verrataan lainan hakua lainojen vertailusivustoihin.

4. Vertailupalvelut

Netissä toimii monia erilaisia vertailupalveluja, jotka antavat suoraan kattavan listan lainatarjouksista. Vertaileminen on palveluissa todella helppoa – anna vain tarvitsemasi rahasumma ja laina-aika, jolloin sinulle aukeaa lista niistä lainantarjoajista, jotka ovat halukkaita tarjoamaan sinulle lainan. Tarkemman lainatarjouksen saat kuitenkin vasta sitten, kun täytät omat tietosi lainaa hakiessa.

Lainojen vertaileminen netissä on fiksun henkilön ratkaisu, sillä netissä kilpailuttaminen ja vertailu säästää sekä aikaa että rahaa. Lisäksi lainan saa usein tilille heti, kun tarjous on hyväksytty. Vertailupalvelussa näet kätevästi samalla sivulla kaikki lainatarjoukset, joten voit nopeasti ja vaivattomasti päättää, minkä lainatarjouksen haluaisit ottaa vastaan.

Mistä saa lainaa varmasti?

Lainaa voi saada monista eri lähteistä, mutta kätevintä on etsiä lainaa netistä. Helpoiten saat lainaa, kun vertailet lainoja vertailupalvelumme kautta. Palvelumme kautta saat kattavan otoksen eri lainoja tarjoavia yrityksiä ja juuri sinun lainatarpeeseesi sopivan vertailupaletin. Kun siis harkitset lainan ottamista, käytä ensimmäisenä vertailupalveluamme. Tällöin saat fiksusti, nopeasti ja helposti itsellesi erilaisia lainatarjouksia – näin sinun ei tarvitse lähteä fyysiseen toimipisteeseen neuvottelemaan lainasta, vaan hoidat asian tehokkaasti kotoa käsin.