Lainaa yritykselle

Lainaa - Lainaa yritykselle

Varsinkin yrityksen perustamisvaiheessa tarvitaan monesti melko suuriakin summia rahaa, mutta rahantarve saattaa yllättää yrittäjän myös myöhemmässä vaiheessa. Kaikilla aloittelevilla yrittäjillä ei ole ollenkaan säästöjä, tai niitä ei ole välttämättä tarpeeksi. Tutuiltakaan ei välttämättä voi tai viitsi lainata. Tällöin järkevin vaihtoehto on lähteä hakemaan lainaa.

Yritys voi hakea lainaa joko pankista tai muilta rahoituslaitoksilta. Pankit tarjoavat yleensä hieman edullisempia yrityslainoja, mutta pankin myöntämissä lainoissa ehdot ovat muita tahoja tiukemmat, eikä lainaa myönnetä läheskään jokaiselle. Mistä tahansa lainaa sitten päättikään lähteä hakemaan, sen hakeminen onnistuu yleensä nopeasti verkossa, ja parhaimmillaan rahat voivat olla tilillä jo saman arkipäivän aikana. Yrityslainaa saadakseen ei siis tarvitse välttämättä lähteä tuhlaamaan aikaa pankin konttorille ja odotella lainapäätöstä päiväkausia.

Yritykselle lainaa

yritykselle lainaaYrityslainan saamiseksi pankista vaaditaan lähes aina joko vakuus tai takaus. Näin varsinkin silloin, jos haetaan satojen tuhansien suuruista lainaa. Vakuutena voidaan käyttää esimerkiksi yrittäjän asuntoa, arvopaperiomistuksia tai eläkesäästöjä. Pienlainan saaminen saattaa kuitenkin joskus onnistua ilman vakuuksiakin, varsinkin jos kyseessä on jo olemassa oleva sekä vakavarainen yritys. Lisäksi yrityksen sekä yrittäjän tulee luonnollisesti olla luottokelpoinen, jotta lainaa voitaisiin myöntää.

Yritysluoton saaminen taas on yleensä huomattavasti helpompaa kuin varsinaisen yrityslainan saaminen. Sitäkään ei kuitenkaan toki myönnetä aivan kenelle tahansa, eikä yrityksellä saa olla verovelkoja tai maksuhäiriöitä, mikäli se mielii saada yritysluottoa. Yritysluotto sopii erityisesti pienempiin rahoitustarpeisiin.

Vvakuudeton yrityslaina on myös yksi hyvä vaihtoehto yrityksen rahoitustarpeisiin. Suomessa toimii kymmeniä rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat vakuudetonta yrityslainaa. Vakuudetonta lainaa voi myös monesti halutessaan käyttää vakuutena isommalle yrityslainalle.

Paljonko yritys sitten voi saada lainaa? Tähän ei ole oikeastaan yhtä vastausta, sillä lainasumma päätetään tapauskohtaisesti ja voi se vaihdella hyvinkin paljon riippuen siitä, mistä yrityslainaa hakee. Saatavan lainasumman suuruuteen vaikuttavat kuitenkin muun muassa yrityksen luottokelpoisuus, olemassa olevat vakuudet, oman rahoituksen suuruus, lainan käyttötarkoitus ja takaisinmaksuaika.

Yritykselle lainaa nopeasti

yritykselle lainaa nopeastiLainaa miettiessä monelle tulee ensimmäisenä mieleen kääntyä oman vakipankkinsa puoleen. Yrityslainaa, kuten mitään muutakaan lainaa, ei kuitenkaan kannata ikinä ottaa ensimmäisestä mieleen tulevasta paikasta, vaan tarjolla olevia lainoja kannattaa vertailla ja kilpailuttaa. Yrityslainojen vertailu omatoimisesti on todella aikaa vievää puuhaa. Jokaisen pankin ja rahoituslaitoksen sivuilla pitäisi käydä erikseen tutkimassa lainaehtoja sekä pyytää lainatarjousta. Kätevintä onkin käyttää lainavertailuamme!

Vertailustamme näet kätevästi useita eri lainantarjoajia lainaehtoineen sekä muun muassa sen, kuinka paljon kultakin yritykseltä on mahdollista saada lainaa. Lainoja vertaillessa kannattaa muistaa ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut. Pelkkien nimelliskorkojen vertailu ei riitä, sillä siinä ei ole otettu huomioon muita kuluja. Todellisessa vuosikorossa sen sijaan on otettu huomioon kaikki lainasta koituvat kulut. Korkojen lisäksi hakijan maksettavaksi saattavat koitua muun muassa luoton avausmaksu, tilinhoitomaksu ja nostomaksu. Vertailemalla lainat varmistat sen, että saat lainan pienimmällä mahdollisella todellisella vuosikorolla, ja saatat parhaimmillaan säästää jopa satoja, ellet tuhansia euroja.

Kun olet löytänyt sinulle sopivimman lainatarjouksen, tulee sinun enää vain siirtyä lainantarjoajan sivulle ja hakea lainaa. Yleensä laaditaan myös maksusuunnitelma. Maksusuunnitelmassa tulee päättää muun muassa lainan lyhennystapa. Lainaa voi yleensä lyhentää joko annuiteettina, tasalyhennyksinä tai kiinteinä tasaerinä.