Lainaa pankista

Lainaa - Lainaa pankista

Lainan hakeminen pankista

Pankit tarjoavat lainaa moniin eri elämätilanteisiin. Hieman pankista riippuen tarjolla saattaa olla joko kaikkia tai joitakin seuraavista: asuntolaina, ASP-laina, rakennuslaina, sijoitusasuntolaina, remonttilaina, autolaina, venelaina, kulutusluotto, joustoluotto ja opintolaina. Mahdollisen lainan suuruus, kulut ja muut ehdot vaihtelevat suuresti siitä riippuen, mitä lainaa ollaan hakemassa ja mistä pankista sen ottaa. Suurempiin lainoihin tarvitsee yleensä takaajan, vakuuden tai omia säästöjä, kun taas esimerkiksi kulutusluottoa ja joustoluottoa saa yleensä ilman vakuuksia.

Lainaa pankista

lainaa pankistaSuunnitellessa lainan hakemista pankista kannattaa ensin miettiä tarkkaan lainan tarve sekä tarvittavan lainan määrä. Lainaa ei yleensä kannata ottaa hetken mielijohteesta, vaan kannattaa pohtia, onko laina tosiaankin tarpeellinen ja onko sinulla kykyä maksaa se takaisin.

Kun tiedät, kuinka paljon lainaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen, voit alkaa miettiä, millainen laina olisi sinun omiin tarpeisiisi sopivin. Monen lainan nimessä kerrotaan jo suoraan, mihin laina on tarkoitettu. Eli esimerkiksi asunnon hankintaa varten voi hakea joko perinteistä asuntolainaa tai ASP-lainaa.

Kulutusluotto ja joustoluotto taas sopivat erilaisiin arjen pienehköihin rahoitustarpeisiin. Joustoluotto on hyvä valinta esimerkiksi silloin, jos tarvitset rahaa vaikkapa uuden kodinkoneen hankintaan tai yllättävän lääkärilaskun maksamiseen. Kulutusluottoja ja joustoluottoja on mahdollista saada niin vakuudellisina kuin vakuudettominakin. Vakuudelliselle lainalle saa yleensä pienemmän koron ja muutenkin paremmat lainaehdot, mutta kaikilla ei ymmärrettävästi ole omaisuutta tai muuta varallisuutta, jota laittaa lainan vakuudeksi.

Kulutusluotto on kertaluontoisesti nostettava laina, kun taas joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava lainatili. Joustoluottoa hakevalle myönnetään tietty luottoraja, jonka sisällä hän voi vapaasti nostaa rahaa aina kun haluaa. Aina kun lainaa maksetaan takaisin, luottoa vapautuu taas käyttöön. Joustoluotto toimii siis periaatteessa samaan tapaan kuin luottokortti ja se on sen vuoksi hyvä vaihtoehto pidempiaikaiseen rahan tarpeeseen.

Saadakseen lainaa pankista tulee hakijan olla kyseisen pankin asiakas. Asiakkaaksi liittyminen on kuitenkin yleensä hyvin helppoa, kunhan hakija vain on Suomen kansalainen puhtailla luottotiedoilla.

Edullista lainaa pankista

Pankista saatavien lainojen korot ovat yleensä matalampia kuin rahoituslaitosten korot. Pankki kykenee myöntämään hakijoille lainaa pienemmällä korolla, koska se tekee aina ennen lainan myöntämistä kattavan selvityksen hakijan maksukyvystä. Näin pankki pyrkii olemaan ottamatta suurta riskiä lainaa myöntäessään. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että lainaa ei saa pankista yhtä helposti kuin rahoituslaitoksilta.

Lainan saaminen pankista kestää myös yleensä kauemmin kuin netin rahoituslaitoksilta haetun lainan saaminen. Netin rahoituslaitoksista lainaa haettaessa rahat saa tililleen yleensä jo muutaman minuutin sisällä, kun taas pankkilainan tilille saaminen voi kestää jopa viikkoja. Jos lainalla ei kuitenkaan ole kiire, on pankkilaina edullisuutensa puolesta harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Ennen kuin lainaa kuitenkaan lähtee hakemaan tietystä pankista, kannattaa eri pankkien tarjoamia lainoja vertailla keskenään. Huomioon kannattaa ottaa muun muassa kaikki lainaan liittyvät kulut sekä se, millaisessa aikataulussa laina tulee maksaa takaisin. Lainaan saattaa nimelliskoron lisäksi liittyä myös muun muassa luoton avausmaksu, tilinhoitomaksu ja nostomaksu. Kaikki lainaan liittyvät kulut huomioon ottavaa korkoa kutsutaan todelliseksi vuosikoroksi. Lainoja kannattaakin siis aina vertailla todellisten vuosikorkojen perusteella.

Kaikista helpoiten lainojen vertailu onnistuu vertailumme avulla. Vertailuamme käyttämällä on mahdollista säästää niin rahaa kuin aikaakin. Sinun tehtäväksi jää vain valita vertailumme avulla sinulle sopivin lainantarjoajan.