Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa - Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa ilman luottotietoja

Ovatko luottotietosi menneet, mutta tarvitset silti uutta lainaa? Kerromme tässä artikkelissa, miksi lainaa ei voi sivustomme kautta saada ilman luottotietoja ja miksi lainan ottaminen luottotiedottomana ei ole järkevää. Lisäksi kerromme, kuinka luottotiedoton ja maksuhäiriöinen voi järjestellä laskujaan niin, ettei uuden lainan ottamiselle välttämättä ole edes tarvetta.

Mitä tarkoittaa luottotiedottomuus ja miten se vaikuttaa elämään?

Luottotiedottomuus tarkoittaa sitä, että sinulla on maksuhäiriömerkintä, joka on aiheutunut lainojen tai laskujen maksamattomuudesta. Tämä merkintä tekee elämästä monin tavoin entistä vaikeampaa, minkä vuoksi luottotietojen menettämistä kannattaa pyrkiä välttämään viimeiseen asti.

Esimerkiksi vuokrasopimusta voi olla vaikea saada solmittua ilman luottotietoja. Luottotiedottomalle ei luultavasti myönnetä lainkaan luottokorttia ja vanhatkin kortit saatetaan pankin toimesta vaatia luottotiedottomalta asiakkaalta takaisin. Luottotiedoton ei välttämättä saa solmittua myöskään matkapuhelin- tai laajakaistayhteyttä ilman vakuutta tai ennakkomaksua. Tämä ei kuitenkaan koske prepaid-liittymiä. Luottotiedottomuus voi vaikeuttaa jopa työnhakua, joten on selvääkin selvempää, että sen vaikutukset ulottuvat monille elämän osa-alueille.

Lainaa luottotiedottomalle

Jotkin tahot saattavat myöntää esimerkiksi pikavippejä luottotiedottomalle, mutta sivustomme kautta ei lainaa luottotiedottomille myönnetä. Tähän on olemassa hyvä syy; ei ole kenenkään etu, että lainanottajat ylivelkaantuvat, eivätkä kykene maksamaan ottamiaan lainoja takaisin. Jos sinulla on ollut vaikeuksia maksaa jo edellisiä lainojasi tai laskujasi, ei ole järkevää lisätä tätä lainataakkaa enää yhtään enempää.

Helposti saatavat pikavipit saattavat kuulostaa nopealta vaihtoehdolta, jolla ratkaista akuutit ostohalut, mutta ne vievät luottotiedottoman lainanottajan nopeasti ojasta allikkoon. Lähes kaikki lainat sisältävät korkoa, minkä vuoksi uusi laina lisää jälleen kulujasi. Jos sinulla on vaikeuksia selviytyä jo entisistä maksuistasi, et todellakaan enää tarvitse yhtään lisälainaa kuluineen lisäämään maksutaakkaasi. Pikavippien korot ovat yleensä aivan erityisen korkeita ja ellet selviä niiden takaisinmaksusta ajallaan, ovat kulut tavallisesti huimia. Tällöin pieneltä lainalta tuntunut pikavippi voikin nousta sellaisiin summiin, että taloutesi on entistä pahemmassa jamassa pikavipin ottamisen jälkeen.

Lainaa maksuhäiriöiselle

Maksuhäiriömerkinnät estävät useimpien lainojen ottamisen – ainakin sellaisilta lainanantajilta, jotka toimivat vastuullisesti ja jotka tarjoavat lainoja reiluin ehdoin. On hyvä muistaa, että lainaa ei pitäisi koskaan maksaa takaisin toisella lainalla eikä tällöin lainan ottaminen entisten maksuhäiriömerkintöjä aiheuttaneiden lainojen paikkaamiseen ole järkevää. Toisaalta entisten lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi saattaa olla järkevää, jos sinulle on kertynyt useita pieniä lainoja. Kerromme tästä vaihtoehdosta tarkemmin seuraavassa kappaleessa, joka tarjoaa muitakin vinkkejä, joita luottotiedoton ja maksuhäiriöinen voi käyttää oman taloudellisen tilanteensa parantamiseksi.

Miten luottotiedoton ja maksuhäiriöinen voi parantaa taloudellista tilannettaan?

Maksuhäiriöinen voi etsiä apua esimerkiksi Takuusäätiöltä. Aivan ensimmäiseksi on tärkeää selvittää oma rahatilanne sekä omat velat ja selvittää myös itselleen, millaiseen tilanteeseen on hakemassa muutosta. On tärkeää koota yhteen tiedot omista tuloista, menoista sekä veloista.

Apua voi saada esimerkiksi Takuusäätiön talous- ja velkaneuvonnasta. Omien talousongelmien kanssa ei kannata jäädä vellomaan liian pitkäksi aikaa yksin, sillä ammattilaisen väliintulo riittävän varhaisessa vaiheessa voi estää lisävaikeuksien syntymisen. Usein taloudellisilla ongelmilla on nimittäin tapana kasvaa lumipallon tapaan, ellei niitä pysäytetä jo alkuunsa lumipallon ollessa vielä pienen pieni. Muistathan, että ei ole noloa pyytää apua ja että alan asiantuntijat ovat nähneet vaikka millaisia taloudellisia tilanteita! Sinun ei tarvitse selvitä tilanteestasi yksin.

Jos sinulla on useita pieniä velkoja, selvitä, auttaisiko näiden pienten lainojen yhdistäminen yhdeksi suureksi lainaksi. Toisinaan tällainen ratkaisu voi auttaa monin tavoin. Yhdestä lainasta saattaa aiheutua vähemmän kuluja kuin useammasta pienestä, ja yhden lainan takaisinmaksutilannetta on huomattavasti helpompi seurata kuin monen eri taholta otetun lainan.

Luottotiedottomalle hyvä uutinen on se, ettei luottotietojen tarvitse mennä koko loppuelämäksi, vaan ne voi saada takaisin. Jos sinulta löytyy maksuhäiriömerkintöjä tai jos luottotietosi ovat jo menneen talven lumia, niin on aivan erityisen tärkeää välttää uusien maksuhäiriömerkintöjen syntyminen. Tämä auttaa edistämään luottotietojesi takaisin saamista. On hyvä muistaa, että maksuhäiriömerkintöjen voimassaoloaika on ennalta määrätty.

Velkajärjestelyyn hakeutuminen on tärkeää, jos luottotietosi ovat menneet tai jos sinulla on muita maksuhäiriöitä. Muutoin luottotietojen takaisin saaminen saattaa kestää hyvinkin pitkään.
Voit myös yrittää saada luottotietosi entistä paremman näköisiksi toimittamalla tositteet jo maksamistasi veloista luottotietorekisterin pitäjälle. Kun luottotietojasi tarkistetaan, tiedot maksuista näkyvät häiriömerkintöjen ohessa.

Joissakin tapauksissa rekisterimerkintä maksuhäiriöiden syystä voi myös helpottaa maksuhäiriöisen elämää. Jos olet esimerkiksi velkaantunut taatessasi jonkun toisen lainan tai antaessasi pantin, ilmoita tästä rekisterinpitäjälle ja kysy tarvittaessa lisätietoja luottoyhtiöstäsi. Monen yrityksen silmissä on hieman eri asia olla maksuhäiriöinen tai luottotiedoton sen takia, että on vaikkapa taannut jonkun toisen lainan kuin että olisi shoppaillut holtittomasti itselleen kaikenlaista ja jättänyt vaikkapa vuokran maksamatta.

Kaikista tärkeintä luottotiedottoman ja maksuhäiriöisen on säilyttää toiveikas mieli ja tehdä kaikkensa, ettei lisää velkaa pääsisi enää syntymään. Maksuhäiriökierteestä on mahdollista päästä pois, mutta se vaatii maksuhäiriöiseltä myös omaa aktiivisuutta ja lujaa tahtoa!