Lainaa ilman liitteitä

Lainaa - Lainaa ilman liitteitä

Lainan hakeminen ilman liitteitä

lainaa ilman liitteitäNykyisin monet lainapalvelut tarjoavat lainojen hakemista ilman liitteitä ja rahat saa tilille yleensä heti. Tässä tapauksessa summat eivät monesti ole niin suuria kuin liitteellisissä tai etenkin vakuudellisissa lainoissa. Liitteetön laina on aina vakuudeton laina. Tällaisenkin lainan hakemiselle voi olla muita rajoitteita, kuten ikäraja, joka on yleensä korkeampi kuin 18 vuotta.

Myös työtilanteella on monesti vaikutusta lainan myöntämiseen – työttömän tai opiskelijan voi olla vaikeampaa saada lainaa. Luonnollisesti lainapalvelut kysyvät aina hakijan henkilötunnuksen ja pyytävät luvan tarkistaa hakijan luottotiedot.

Vertaile ensin

Haki lainaa sitten liitteillä tai ilman, kannattaa lainat vertailla ennen lainapalvelun valitsemista. Tällä sivustolla on mukana useita kymmeniä eri lainantarjoajia, joilta löytyy lainapalveluita kaikkiin tarkoituksiin. Kun sopiva lainapalvelu on löytynyt, kannattaa vielä kerrata itselle lainan hakemisen syyt: mihin lainaa tarvitsee ja kuinka paljon? Onko muita rahoitusvaihtoehtoja? Miten pitkän lainan takaisinmaksuajan tarvitsee ja ennen kaikkea: onko todella varaa maksaa lainattu summa takaisin annetun ajan puitteissa?

Lainan hakuprosessi

Liitteettömän lainan hakeminen tapahtuu melko poikkeuksetta netin välityksellä, sillä sen yksinkertaisuus ja nopeus ovat vahvasti sidoksissa tähän lainatyyppiin. Netin kautta hakeminen on tietysti kätevämpää kuin paikan päälle pankkikonttoriin meneminen ja hakemuksen voi tehdä missä ja milloin vain, kunhan nettiyhteys on saatavilla. Hakea voi niin tietokoneella kuin mobiililaitteellakin.

Normaalisti lainaa hakiessa pitäisi todistaa oma tulotaso esimerkiksi palkkakuittien muodossa. Liitteettömässä lainassa tätä todistusta ei vaadita, vaikka tulotietoa varmasti kysytäänkin. Sen sijaan monet lainantarjoajat ovat ottaneet käyttöönsä erilaisia sovelluksia, joiden avulla hakijan tulotiedot voidaan tarkistaa suoraan verkkopankista. Sovellus saattaa tulojen lisäksi tarkistaa esimerkiksi sen, käyttääkö hakija rahaa rahapelien pelaamiseen. Hakijan on luonnollisesti annettava lupa tällaisen sovelluksen käyttöön.

Yleensä hakuprosessiin kuuluu myös henkilöllisyyden tunnistaminen, joka onnistuu nykyisin sähköisillä tunnistusmenetelmillä, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Älä tee näitä virheitä lainaa hakiessasi

Sen lisäksi, että lainoja kannattaa aina vertailla, on muutama muukin vältettävä sudenkuoppa. Yksi yleisimmistä virheistä on lähettää useita hakemuksia samalle tai eri lainantarjoajille. Vaikka lainapalvelua tarjoava taho mainostaisi hakijan saavan rahat tilille jopa 15 minuutissa, on rahojen todellinen toimitusaika aina tapauskohtaista, eikä käsittelyn kanssa kannata olla kärsimätön. Jos tarjoajan täytyy tarkistaa joitakin hakijan tietoja ennen lainan myöntämistä, voi rahojen siirtäminen kestää useammankin päivän ruuhkasta ja henkilöstömäärästä riippuen. Jos sama hakija lähettää käsittelyn aikana uuden hakemuksen, se yleensä hylätään automaattisesti. Useista hakemuksista ei varmasti tule myöskään hyvä kuva lainantarjoajalle. Jos taas hakija lähettää useita hakemuksia eri lainantarjoajille, saattaa hänellä pian olla velkaa enemmän ja useampaan paikkaan kuin oli tarkoitus.

Toinen tärkeä asia on lainahakemuksen täyttäminen totuudenmukaisesti. Tiedot tulee täyttää tarkasti, eikä missään nimessä tulisi syöttää tietoja, jotka eivät pidä paikkaansa. Jotkut kohdat voivat myös vaatia erityistä tarkkuutta: esimerkiksi menoja kysyttäessä tarkoitetaan vain hakijan omia menoja, eikä esimerkiksi koko talouden menoja.

Näillä tiedoin ja vertailua tekemällä lainanhaku onnistuu todennäköisesti sujuvasti.