Laajakaista nopeus

Valoo Netti S - 100/100 Mbit/s - 29,90 €/kk

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle. *6kk jälkeen 39,90 €/kk

Valoo Netti M - 500/500 Mbit/s - 34,90 €/kk

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle. *6kk jälkeen 44,90 €/kk

Valoo Netti L - 1000/1000 Mbit/s - 39,90 €/kk

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle. *12kk jälkeen 49,90 €/kk

Valoo Netti XL - 2000/2000 Mbit/s - 59,90 €/kk

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle. *24kk jälkeen 79,90 €/kk

Laajakaista - Laajakaista nopeus

Laajakaista – Onko tarjoajalla väliä?

Tätä kysymystä pohtii varmasti moni laajakaistan hankintaa harkitseva. Harva kuitenkaan muistaa, että laajakaistojen vertailu kannattaa, kun paveluntarjoajia on lukuisia. Eroja on niin hinnassa kuin nopeuksissakin. Vaihtoehtona ovat liikkuva ja kiinteä laajakaista.

Ensimmäiseksi on syytä pohtia asioita, joita laajakaistaltaan haluaa. Monelle tulee mieleen ensimmäiseksi hinta, mutta se ei suinkaan ole ainoa asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Laajakaistayhteys kannattaa hankkia juuri omia tarpeitaan varten.

Laajakaista nopeus

Ensisijaisesti kannattaa ottaa huomioon, kuinka moni tulee käyttämään tätä laajakaistayhteyttä ja mihin tarkoitukseen.

  • Huippunopeaa yhteyttä (noin 200 Mbit/s) tarvitaan, kun koko perhe käyttää yhteyttä samanaikaisesti.
  • Keskinopea internetyhteys (noin 80 Mbit/s) riittää noin 3–4 käyttäjälle. Tällaisella yhteydellä jokainen voi käyttää omaa laitetta samanaikaisesti.
  • Yksittäiselle tai kahdelle harvakseltaan yhteyttä käyttävälle katsotaan riittäväksi noin 15–20 Mbp/s.

Jos kuitenkin kaipaa teräväpiirtoa, eli HD-kuvanlaatua, yhteyden nopeuden tulisi olla vähintään 35Mbit/s.

Kun nopeus kasvaa, se lisää luonnollisesti yhteyden hintaa. Tässä kohtaa onkin syytä pohtia, millaista nopeutta ja millaisia ominaisuuksia internetyhteydeltään haluaa ja pitää välttämättöminä. Laajakaistayhteyksiä vertailemalla saat varmasti juuri sinulle sopivan paketin sopivaan hintaan. Internetyhteyden ollessa liian hidas turhautuminen on taattu, kun taas liian nopea yhteys voi saada sinut maksamaan liikaa käyttötarpeeseen nähden.

Laajakaista tarjoajat

Nykyään on lukuisia laajakaistojen tarjoajia. Näistä on vaikea valita sopivaa, sillä aihesanasto on usealle vaikeaselkoista, eikä nopeuksista kertovat numerot ja kirjaimet sano välttämättä mitään. Useat palveluntarjoajat saattavat tarjota pakettia, joka kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Silloin se usein myös näin on. Kuluttajan kannattaa ottaa huomioon piilokulujen mahdollisuus.

Luotettava internetyhteys on nykyaikana lähes joka kodissa välttämättömyys. Toisille riittää vain välttämätön asiointi verkkopankissa ja pieni hetki uutisten parissa, mutta yhä useampi meistä vaatii nopeaa ja laadukasta internetyhteyttä. Suoratoistopalvelut HD-videoineen vaativat nopeampaa yhteyttä. Tästä syystä talouteen hankittavan laajakaistayhteyden nopeus kannattaa harkita tarkkaan. Vaihtoehtoja riittää jokaiseen käyttötarkoitukseen. Kun vertaat palveluntarjoajat, saat juuri sitä, mitä tarvitset juuri sinun kukkarollesi sopivaan hintaan. Helpoiten laajakaistojen vertailu onnistuu sivustomme vertailun avulla.