Nettiliittymä kotiin

Valoo Netti S - 100/100 Mbit/s - 29,90 €/kk

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle. *6kk jälkeen 39,90 €/kk

Valoo Netti M - 500/500 Mbit/s - 34,90 €/kk

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle. *6kk jälkeen 44,90 €/kk

Valoo Netti L - 1000/1000 Mbit/s - 39,90 €/kk

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle. *12kk jälkeen 49,90 €/kk

Valoo Netti XL - 2000/2000 Mbit/s - 59,90 €/kk

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle. *24kk jälkeen 79,90 €/kk

Laajakaista - Nettiliittymä kotiin

Nettiliittymien valinta ja vertailu

Nettiyhteydeltä vaaditaan tänä päivänä paljon enemmän kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Nuorten tietokonepelit ovat vaihtuneet Facebookkiin, Snapchattiin ja muussa sosiaalisessa mediassa surffailuun siinä missä vanhempien perinteinen televisiokanavien katselu taas on vaihtunut Netflixin ja Amazon Primen kaltaisiin elokuvien ja sarjojen suoratoisto-ohjelmiin. Ja jotta kaikki tämä saataisiin toimimaan, on kotona oltava nopea ja toimiva nettiliittymä.

Monelle niin nuoremmalle kuin vanhemmallekin netin käyttäjälle päänvaivaa aiheuttaa hidas ja takkuileva nettiyhteys, jolloin kotona työskentelystä, elokuvan katselusta tai vaikkapa ulkomailla asuvan ystävän Skype-puhelusta voi tulla yhtä tuskaa. Nopea nettiyhteys on tänä päivänä talouden kuin talouden yksi tärkeimmistä palveluista. Mistä ja miten parhaimman nettiliittymän sitten saa kotiin? Voidaanko nettiliittymät kilpailuttaa ja onko nettiliittymien vertailu kannattavaa?

Nettiliittymät kotiin

Nettiliittymän nopeuteen ja hintaan vaikuttaa aivan ensimmäiseksi talouden sijainti. Valitettava tosiasia on, että haja-asutuksilla kilpailua ei nettiliittymien kesken saata olla ollenkaan, jolloin alueella ainoa palvelua tarjoava yritys pyytää nettiliittymän käytöstä kirpeää hintaa. Nettiliittymien nopeus kasvaa loogisesti myös sitä mukaa, mitä lähemmäs kaupunkiasutusta ja sen myötä operaattoreiden tukiasemia tullaan.

Millä perusteella kotiin sitten kannattaa valita laajakaista? Jos edessä on muutto ja vanha nettiyhteys toimii edelleen, voi sen näppärästi siirtää mukana uuteen kotiin operaattorille tehdyn nettiyhteyden muuttoilmoituksen kautta. Jos edessä on kuitenkin aivan uuden laajakaistaliittymän valinta, kannattaa ennen palvelun hankkimista ottaa huomioon tiettyjä seikkoja, jotka niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä saattavat vaikuttaa suurestikin palvelun laatuun ja käyttömukavuuteen.

Ennen laajakaistasopimuksen tekoa ota huomioon, että laajakaistaliittymien markkinoidut nopeudet, esimerkiksi 10 tai 100 megabitin nopeuksilla eivät läheskään aina pidä paikkaansa. Hankkimalla esimerkiksi 50 megabitin laajakaistan, tulet huomaamaan, että sopimusehdoissa lukee usein varsin pienellä tekstillä, että 50 megabitin nopeus on kyseisen liittymän maksiminopeus. Toisin sanoen, liittymäsi kokonaisnopeus voi olla maksimissaan 50 megabittiä ja suurimman osan ajasta se tulee siis olemaan alle sen. Lisäksi useat sopimukset myös ilmoittavat, että nopeuden tulee olla aina vähintään 40% maksiminopeudesta, toisin sanoen värvätessäsi 50 megabitin laajakaistaa, todellinen liittymänopeus voi olla jopa alle puolet siitä!

Asutusalueen ja sopimusehtojen lisäksi laajakaistan oston yhteydessä huomioon tulee ottaa kiinteiden liittymien ja langattomien mobiililiittymien ero. Kiinteät liittymät ovat yleensä hintavampia, mutta nettiyhteydeltään myös nopeampia kuin mobiililiittymät. Ota siis laajakaistan hankinnassa huomioon nettiliittymän käyttötarkoitus eli onko se tarkoitettu esimerkiksi pelkästään työhön tai vapaa-aikaan. Huomioi myös taloudessa asuvien henkilöiden määrä ja arvioitu netin kulutuksen määrä.

Nettiliittymien vertailu

Yhteyksien ja tukiasemien laajentuessa ja parantuessa myös pienemmät asutukset ovat saaneet hiljalleen parempia ja nopeampia nettiyhteyksiä, mutta eri operaattoreiden välillä on edelleen suuria eroja. Speedtestin avulla voit helposti selvittää ennen uuden laajakaistaliittymän hankintaa, kuinka nopeasti tietty nettiliittymä todellisuudessa toimii omalla asutusalueellasi. Jos olet aikeissa muuttaa lyhyelläkin etäisyydellä, kannattaa nettiliittymien nopeutta vertailla, sillä erot saman kaupunginkin sisällä saattavat olla drastisen suuria!

Miten vertaat nettiliittymiä?

Laajakaistaa valittaessa tärkeintä on löytää juuri omiin tarpeisiisi ja käyttötarkoitukseen sopiva liittymä ja kymmenien eri tarjousten vertaileminen yksi kerrallaan vaatii liikaa aikaa ja kärsivällisyyttä. Siksi yksi erinomaisista keinoista toimivan ja nopean laajakaistan löytämiseen onkin eri operaattoreiden kilpailuttaminen ja vertaileminen keskenään. Vertailemalla saat tuotua eri operaattoreiden paketit ja tarjoukset samaan paikkaan, jolloin pystyt vertaamaan useiden nettiliittymien kaikkia ominaisuuksia (oli kyseessä sitten kiinteä liittymä tai mobiililiittymä) yhtä aikaa.

Kaikkein helpoiten laajakaistojen vertailu onnistuu sivustomme vertailun avulla. Vertailumme avulla asetat haetun liittymän ehdot ja vaatimukset nopeasti ja helposti ja me kokoamme useiden eri operaattoreiden ja pakettien tiedot sinulle kätevästi samaan paikkaan. Tehtäväksesi jää vain valita joukosta itsellesi paras ja edullisin vaihtoehto!