Netti kotiin

Valoo Netti S - 100/100 Mbit/s - 29,90 €/kk

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle. *6kk jälkeen 39,90 €/kk

Valoo Netti M - 500/500 Mbit/s - 34,90 €/kk

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle. *6kk jälkeen 44,90 €/kk

Valoo Netti L - 1000/1000 Mbit/s - 39,90 €/kk

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle. *12kk jälkeen 49,90 €/kk

Valoo Netti XL - 2000/2000 Mbit/s - 59,90 €/kk

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle. *24kk jälkeen 79,90 €/kk

Laajakaista - Netti kotiin

Kilpailuta netti kotiin ja säästä

Tuntuuko sinusta siltä, että maksat laajakaistaliittymästäsi liikaa? Oletko etsimässä edullisempaa palveluntarjoajaa? Jos vastasit myöntävästi, olet oikeassa paikassa. Tällä sivustolla kerromme laajakaistaliittymistä ja niiden vertailusta. Kerromme myös, mitä seikkoja vertailussa kannattaa ottaa huomioon ja miten vertailu sujuu kaikista helpoiten.

Netti kotiin edullisesti vertailemalla

Netti on kätevä monien kodin laitteiden, esimerkiksi turvakameroiden ja hälytysjärjestelmän ohjaamisessa. Jos sinulla on esimerkiksi kotieläin ja haluat tietää, mitä lemmikkisi päivän aikana puuhailee, voit seurata tilannetta kotona helposti verkkoon liitetyn lemmikkikameran välityksellä.

Yhä useampi suomalainen hankkii nettiliittymän myös kesämökille, joka monilla toimiikin kesäaikana eräänlaisena toisena kotina. Tyypillisesti kesämökillä halutaan tehdä samoja asioita kuin kotonakin. Nuorten tapauksessa tämä tarkoittaa yleensä pääsyä sosiaaliseen mediaan sekä erilaisten musiikki- ja videopalveluiden käyttöä. Vanhemmilla netin ensisijainen käyttötarkoitus voi olla esimerkiksi lukeminen tai radion kuunteleminen.

Nettiyhteys kotiin joka toimii ja on nopea

Tyypillisesti samaan nettiin halutaan liittää monia laitteita. Näppärämmin tämä käy silloin, kun kotona on langaton verkkoyhteys ja laitteet kytkeytyvät verkkoon automaattisesti. Varsinkin vanhemmille ihmisille langattoman verkkoyhteyden luomiseen ja ylläpitämiseen liittyvä teknologia voi olla vierasta, joten apu tulee tarpeeseen.

Jotta voisit luodat kotiin langattoman verkon, tarvitset ensinnäkin laajakaistayhteyden, toisin sanoen internetyhteyden. Tämä laajakaistayhteys voi olla joko kiinteä tai vaihtoehtoisesti mobiililaajakaistaliittymä. Liittymä hankitaan operaattorilta, joita Suomen markkinoilla on lukuisia. Kiinteän laajakaistaliittymään tyyppiin vaikuttaa ennen kaikkea kotisi sijainti, sillä eri alueilla on tarjolla erilaisia liittymätyyppejä eikä toisaalta kaikkia liittymiä ole saatavilla syrjäisemmille alueille. Oman liittymätyyppisi saat usein selville helpoiten operaattorin sivuilta kirjoittamalla sinne oman osoitteesi.

Varsinainen verkkoyhteys muodostetaan modeemilla, joka on välttämätön hankinta kiinteän laajakaistaliittymän haluaville kotitalouksille. Modeemin avulla myös langattoman verkon luonti onnistuu helposti, ja samaa verkkoyhteyttä voidaan käyttää monilla eri laitteilla. Tämä onkin tyypillistä, sillä nykyään yhä useammasta suomalaisesta kotitaloudesta löytyykin älypuhelimien ja tablettien lisäksi myös älytelevisio, joka mahdollistaa netin käytön.

Langaton netti kotiin: Mikäli kiinteä laajakaista ei ole mahdollista, mobiililaajakaista pelastaa!

Monet suomalaiset ovat tottuneita kilpailuttamaan sähkön ja vakuutusten tarjoajat säännöllisesti. Myös puhelinliittymiä vaihdetaan melko helposti, jos hyvä tarjous tulee vastaan. On tärkeää tiedostaa, että myös laajakaistaliittymä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, sillä myös se markkinoiden osa on jatkuvassa muutoksessa ja yritysten välinen kilpailu on kovaa. Voi myös olla, että sinun elämäntilanteesi muuttuu ja sen vuoksi laajakaistaliittymän päivittäminen on ajankohtaista.

Kuten puhelinliittymänkin tapauksessa, myös laajakaistaliittymien kohdalla on varsin tyypillistä, että asiakas maksaa huomaamattaan myös palveluista, joita hän ei todellisuudessa välttämättä lainkaan tarvitse. Nettiliittymien kohdalla tyypillisesti hankitaan todellista tarvetta nopeampi liittymä, ja sitä kautta maksetaan eräällä tavalla turhaan nopeasta liittymästä. Myös laajakaistoja vertailtaessa on tärkeää pohtia etukäteen, mikä on juuri sinun kotitaloudellesi riittävä yhteysnopeus. Tähän selvitystehtävään on helppo löytää apua eri sivustoilta.

Ennen uuden sopimuksen tekemistä on tärkeää, että kilpailutat kaikki palveluntarjoajat. Näin voit olla varma siitä, että saat edullisimman ja ennen kaikkea omia tarpeitasi parhaiten vastaavan liittymän. Voit tehdä vertailun itse etsimällä tietoja eri palveluntarjoajien sivustoilta, mutta tämä on yleensä melko työlästä ja vie paljon aikaa. Helpommin ja nopeammin vertailu onnistuu valmiin vertailusivuston kautta. Sivustomme helppokäyttöisellä vertailulla näet yhdellä silmäyksellä suurimpien toimijoiden liittymätarjoukset ja voit vertailla hintoja niiden ominaisuuksien perusteella, jotka ovat sinulle tärkeimpiä.