Liikkuva laajakaista

Valoo Netti S - 100/100 Mbit/s - 29,90 €/kk

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle. *6kk jälkeen 39,90 €/kk

Valoo Netti M - 500/500 Mbit/s - 34,90 €/kk

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle. *6kk jälkeen 44,90 €/kk

Valoo Netti L - 1000/1000 Mbit/s - 39,90 €/kk

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle. *12kk jälkeen 49,90 €/kk

Valoo Netti XL - 2000/2000 Mbit/s - 59,90 €/kk

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle. *24kk jälkeen 79,90 €/kk

Laajakaista - Liikkuva laajakaista

Liikkuvat laajakaistat

Liikkuvaksi laajakaistaksi kutsutaan 4G-laajakaistaa eli toisin sanoen mobiililaajakaistaa. Nykypäivänä liikkuva laajakaista on hyvä vaihtoehto jopa koko kodin laajakaistaksi, sillä joillain alueilla mobiililaajakaista toimii vähintäänkin yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin kiinteä laajakaista. Moni valitsee 4G-laajakaistan sen huokeamman hinnan vuoksi, mutta liikkuva laajakaista tuo mukanaan myös muita etuja.

Liikkuva laajakaista

Jos alueellasi on kattava 4G-verkko, mobiililaajakaista saattaa toimia jopa nopeammin kuin kiinteä laajakaista. Jos et siis ole tyytyväinen ADSL-yhteytesi nopeuteen, kannattaa tutkia, josko mobiililaajakaista toimisi alueellasi paremmin. Mikä parasta, tulee se mitä luultavimmin myös edullisemmaksi.

Liikkuva laajakaista on loistava vaihtoehto silloin, jos tarvitset nopeaa verkkoyhteyttä myös muualla kuin kotona. 4G-laajakaista on helposti siirrettävissä ja voit hyödyntää sitä kodin lisäksi vaikkapa kesämökillä tai työmatkoilla.

Joissain taloyhtiöissä saattaa olla käytössä taloyhtiönetti, joka ei välttämättä vastaa omia toiveitasi. Yleensä taloyhtiönetit ovat edullisia, mutta nopeudet eivät välttämättä ole huippuluokkaa. Tällaisiin taloyhtiöihin ei yleensä saa otettua mitään muuta kiinteää nettiyhteyttä. Tällöin mobiililaajakaista voi olla hyvä vaihtoehto. Näin saat käyttöösi netin toivomallasi nopeudella ja suurella todennäköisyydellä myös huokeaan hintaan.

Valokuitu vai liikkuva laajakaista?

Nopeaa internetyhteyttä kaipaava saattaa harkita valokuitunetin sekä mobiililaajakaistan välillä, sillä näillä pääsee tällä hetkellä kaikista nopeimpiin internetyhteyksiin. Perinteinen ADSL-yhteys ei yleensä onnistu saavuttamaan samoja nopeuksia, joten se ei ole paras mahdollinen ratkaisu sukkelasti toimivaa nettiä etsivälle. Kaupungissa asuvalle valokuituyhteys voi olla hyvä vaihtoehto, ja joissain taloissa jopa edullinen taloyhtiönetti toimii valokuituyhteydellä. Tällöin kyseinen vaihtoehto voi olla järkevin ratkaisu. Valokuituyhteyttä ei kuitenkaan toistaiseksi saa läheskään kaikkiin taloihin, ja esimerkiksi omakotitalossa asuvan tulisi yleensä itse tai naapureiden kanssa maksaa valokaapelin kaivuut. Tällaisessa tilanteessa liikkuva laajakaista on yleensä järkevin ratkaisu.

DNA mobiililaajakaista

DNA tarjoaa useita 4G-nettejä moniin erilaisiin tarpeisiin. Kaikista halvimmillaan liikkuvan laajakaistan voi saada käyttöönsä 2,90 eurolla kuukaudessa. Tämä ei tosin luonnollisestikaan ole netti nopeimmasta päästä, vaan tämän edullisen netin maksiminopeus on vain 50 Mbit/s ja se sopii lähinnä satunnaiseen käyttöön esimerkiksi tabletilla. Nopeisiin liikkuviin laajakaistoihin pääsee käsiksi 24,90 euron kuukausihintaan. Mikäli 4G-nettiä haluaa käyttää 4G-verkon maksiminopeudella, tulee kuukausihinnaksi 44,90 euroa. Tämä DNA Matkanetti sisältää myös kuukausittaisen 20 Gt suuruisen EU-datapaketin.

Elisa mobiililaajakaista

Elisa tarjoaa viisi erilaista mobiililaajakaistaa. Neljä näistä toimii kuukausimaksulla ja yksi vuorokausimaksulla. Kaikista edullisin on vuorokausimaksullinen netti. Tämän mobiililaajakaistan maksiminopeus on 50 Mbit/s, kuukausimaksu vain 2,90 euroa kuukaudessa ja lisäksi jokaisesta netin käyttöpäivästä tulee maksaa 99 senttiä vuorokautta kohden. Tämä sopii siis vain henkilölle, joka tarvitsee nettiä hyvin satunnaisesti. 100 Mbit/s nopeuksiin pääsee käsiksi 24,90 euron kuukausimaksulla. Jos taas haluaa supernopean, 600 Mbit/s laajakaistan 5G-valmiuksilla ja 20 Gt kuukausittaisella EU-datapaketilla, tulee mobiililaajakaistalle hintaa 44,90 euroa kuukaudessa.

Telia mobiililaajakaista

Telia tarjoaa mobiililaajakaistoja kolmella eri nopeudella. Rajattoman netin 0,256 Mbit/s maksiminopeudella saa käyttöönsä huokeaan 6,90 euron kuukausihintaan. 100 Mbit/s nopeudesta taas tulee maksaa 24,90 euroa kuukaudessa. Edellä mainittu sisältää myös kuukausittaiset 10 Gt nettiä käytettäväksi EU-maissa. Telian nopeimman 450 Mbit/s netin saa omakseen 39,90 euron kuukausihinnalla. Tämä mobiililaajakaista sisältää lisäksi netin rajattoman käytön Pohjolassa ja Baltiassa sekä 20 Gt nettiä käytettäväksi EU-maissa kuukausittain.

Liikkuvien laajakaistojen hinta vaihtelee siis hyvinkin suuresti tarjoajasta sekä netin nopeudesta ja muista ominaisuuksista riippuen. Kaikista helpoiten vertailet hintoja sivustomme vertailun avulla. Näin varmistat sen, että löydät varmasti itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman mobiililaajakaistan.