Halvat hotellit

 

Hotellit - Halvat hotellit

Näin löydät halvat hotellit

Toki lähes jokainen meistä yöpyisi varmasti mielellään viiden tähden hotelleissa, mutta kaikilla ei tietenkään ole tähän varaa. Tai vaikka varaa olisikin, moni säästää mieluusti majoituksessa ja käyttää säästyneet rahat vaikkapa shoppailuun ja erilaisiin aktiviteetteihin matkakohteessa. Halvan ei kuitenkaan onneksi tarvitse tarkoittaa huonoa, vaan edullisestikin voi päästä majoittumaan todella mukavasti. Samoin kalliimpienkin hotellien hinnoissa voi olla mahdollista säästää jopa satoja euroja pientä taustatutkimusta ja vertailua tekemällä. Olipa siis suunnitelmanasi yöpyä millaisessa hotellissa tahansa, kannattaa huomioon ottaa muutamia asioita.

Halvat hotellit kannattaa etsiä hyvissä ajoin

Jos toivot löytäväsi halvan hotellin, kannattaa hotellien hintataso tarkistaa jo ennen lentojen varaamista tai lomapäivien pyytämistä töistä. Toisinaan esimerkiksi paikalliset juhlapäivät sekä erilaiset tapahtumat saattavat nostaa hintatasoa huomattavasti. Samoin hinnat ovat korkeampia lomasesonkeina ja viikonloppuisin. Kaikista edullisimmin hotellin saa siis yleensä arkiöiksi sesongin ulkopuolella. Parhaimmillaan hotelliyön hinta saattaa olla tällöin jopa yli puolet halvempi kuin suosittuina aikoina. Helpoiten hotellien hintatason tietyssä kohteessa saa tarkistettua hotellivertailun kautta.

Halpa hotelli ei ole välttämättä huonotasoinen

Halpaa hotellia etsiessä kannattaa myös pyrkiä olemaan liikkeellä mahdollisimman ajoissa. Mitä lähemmäs yöpymispäivää tullaan, sitä korkeammaksi hinnat yleensä nousevat. Moni hotelli myös tarjoaa ennakkovaraajille erilaisia alennuksia, joten tämänkin ansiosta ajoissa hotellia varaava voi saada majoituksensa huomattavasti halvemmalla. Aivan viimeistään hotellivaraukset kannattaa tehdä 2 viikkoa ennen matkaa, joskin suosittuihin lomakohteisiin varaukset on hyvä tehdä huomattavasti tätä aikaisemmin.

Joskus tarjolla saattaa tosin olla myös viime hetken alennuksia. Tämä pätee varsinkin matalan sesongin aikaan, kun hotelleilla on vaikeuksia saada huoneita täyteen. Tähän ei kuitenkaan kannata välttämättä luottaa ja yleensä hotellit saa edullisimmin varaamalla ne hyvissä ajoin. Jos hotellin varaaminen on kuitenkin jäänyt syystä tai toisesta viime tippaan, ei kannata luopua toivosta, vaan on hyvä seurailla, josko jokin hotelli tarjoaisi tällaisia viime hetken tarjouksia.

Edulliset hotellit auttaa sinua säästämään matkabudjetissa

Edullista hotellia etsiessä kannattaa ehdottomasti hyödyntää hintavertailusivustoja. Sama hotelli voi nimittäin olla tarjolla eri sivustoilla hyvin eri hintaan. Hintavertailua käyttämällä hotellin voi parhaimmillaan löytää jopa kymmeniä prosentteja halvemmalla, kuin suoraan varaussivustolta tai hotellista varatessa.

Vertailusivustoamme käyttämällä säästät myös rahan lisäksi aikaa. Sinun ei tarvitse itse yrittää metsästää parasta tarjousta ympäri nettiä, vaan kaikki parhaat hinnat esitellään sinulle yhdellä ainoalla haulla. Hakuehtoja säätämällä löydät juuri omiin tarpeisiisi sopivan hotellin edullisimmalla mahdollisella hinnalla.

Älä tuijota pelkästään hotelliyön hintaa

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei hotellia valitessa kannata tuijottaa pelkkää hotelliyön hintaa. On järkevää kiinnittää huomiota myös siihen, mitä kaikkea hotellihuoneen hinta sisältää ja missä hotelli sijaitsee. Jos hotelli sijaitsee kaukana kaikista nähtävyyksistä, saattaa hotelliyön hinnassa saatu säästö tuhlaantua bussi- tai junalippuihin. Esimerkiksi aamiainen saattaa myös tulla edullisemmaksi syödä hotellilla kuin vaikkapa kahvilassa. Kaiken lisäksi hotelliaamiaiset ovat yleensä niin runsaita, että niiden voimin jaksaa monesti pitkälle päivään, eikä seuraavaa ruokapaikkaa tarvitse olla etsimässä välittömästi.

Voiko halvalla saada hyvää hotellia?

Halvallakin voi ehdottomasti saada hyvän hotellin. Toki muutaman kympin budjetilla ei ehkä pääse käsiksi viiden tähden hotelleihin, mutta edullisen ei tästä huolimatta tarvitse missään nimessä tarkoittaa tasotonta tai huonoa. Hintoja vertailemalla ja tarjouksia hyödyntämällä voit parhaimmillaan löytää todella tasokkaankin hotellin edulliseen hintaan.

Jos halpa hinta saa sinut epäilemään hotellin tasoa, kannattaa tutustua hotellista tarjolla oleviin kuviin ja arvosteluihin. Näistä saa melko hyvän kuvan siitä, millainen hotelli todellisuudessa on. Jos arvostelut ovat hyviä ja hotelli näyttää kuvissa miellyttävältä, tulee se mitä todennäköisimmin vastaamaan odotuksiasi.